Rachel Hazes continu met gordijnen dicht: ‘Ze is gewoon paranoia’

Is Rachel Hazes een vrouw met psychische problemen? Volgens de gerenommeerde hazoloog Yvonne Coldeweijer wel. Sterker nog: ze is vrij stellig. “Deze vrouw is gewoon paranoia!”

Rachel Hazes © NPO

Het is óngelooflijk in hoeveel ruzies Rachel Hazes verzeild raakt. Het heeft er ditmaal alle schijn van dat ze overhoop ligt met haar zus Els Hofland. Zij heeft plotseling haar huis in de verkoop gezet. De reden volgens Yvonne Coldeweijer? Haar hypotheek loopt bij Rachel en ze vreest voor allerlei rechtszaken, zoals ze die ook voert tegen haar oud-bestie Marieke.

Narcisme

Het is volgens Yvonne in de aard heel sympathiek dat Rachel een hypotheek heeft gegeven aan Els, omdat ze die vermoedelijk niet bij een bank kon krijgen. “Maar ja, weet je wat het is met narcisten… Ik wou het gisteren bijna alweer typen, maar ik mag van de rechter eigenlijk Rachel ook geen narcist meer noemen, hè?”, zegt ze in De Juice Show.

Co-host Mark Koster: “Nou dan zullen we tegen de rechter zeggen: ‘Hartstikke leuke uitspraak, maar we gaan het toch doen.’ Lieve rechter, het woord narcist is gewoon een algemeen gangbare term.”

Yvonne: “Ja, daar hoef je geen psycholoog voor te zijn om iemand een narcist te noemen.”

‘Van 1 tot 10? 12!’

Mark ziet daar geen probleem in. “Kijk, als je zegt ‘gecremeerde kroket’, dat is zé schokkend, dat kan echt niet. Maar narcist, vind ik, dat is gewoon Van Dale, dat mag toch?”

Yvonne: “Sorry, narcist is algemeen bekend dat Rachel daar wel trekjes van heeft.”

Mark: “Trekjes van heeft, dus niet helemaal, maar een klein beetje!”

Yvonne: “Hahaha. Er is een spectrum.”

Mark: “Oké, rechter, luister je mee? Hier komen me mee weg, toch?”

Yvonne: “Nou eerlijk, op het spectrum van 0 tot 10 zit Rachel wel aan een 12.”

Psychopaat

Yvonne denkt dat de toestand van Rachel nog veel zorgelijker is dan alleen dat. “Die heeft nog veel meer dan narcisme, dat kan toch niet anders? Die is toch helemaal…”

Mark: “Ja, ook met een soort zelfdestructie. Of andere mensen… Ze is destructief. Een destructieve narcist.”

Yvonne: “Zou zij een psychopaat zijn?”

Mark: “Ik weet niet of de rechter meeluistert, maar…”

Yvonne: “Laten we zeggen van niet.”

Zaaltje boeken

Mark vreest dat dit de verkeerde kant op gaat. “Kunnen we weer een zaaltje boeken? Nee, maar tuurlijk… Wij zijn geen psychiater. Weet je wat ik ook vind? We moeten niet daar snel induiken, maar… Ik maak er een geintje van, maar het is toch ongekend dat die vrouw… Als je dus bij haar binnenstapt, krijg je dus ruzie met haar.”

Die vrouw is niet helemaal goed, vervolgt Yvonne serieus. “Bij haar thuis zijn de gordijnen dicht. Ja, want zij is paranoia. Ze heeft ook straatvrees. Ja, daarom heeft ze altijd die types om haar heen. En die ex van Gijp, die soort van woont daar ook bij haar slash deels, omdat zij dus niet alleen durft te zijn.”

Ze besluit: “Ze durft ook niet alleen op straat, daarom had ze ook die zware jongens continu om zich heen om haar te begeleiden overal naartoe. Die vrouw heeft de gordijnen dicht. Om even een beeld te schetsen…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes wordt bijna een psychopaat genoemd. Zou u er raar van opkijken als ze weer een rechtszaak begint?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen