Peter Pannekoeks hardste grap op Televizier-gala treft Römertjes

Peter Pannekoek heeft tijdens zijn debuut als presentator van het Televizier-gala flink wat slachtoffers gemaakt. De hardste grap van de avond ging over de mediafamilie Römer.

Peter Pannekoek, Victor Reinier en Thijs Römer © NPO

Het Gouden Televizier-Ring Gala is dankzij de nieuwe presentator Peter Pannekoek opeens gewoon een onderhoudend programma geworden. Hij nam gisterenavond flink wat BN’ers én programma’s te grazen. “Ik zie hier zoveel C-garnituur, het lijkt wel op de VIP-editie van De Alleskunner VIPS”, zei hij tijdens de opening.

Pittige Römer-grap

Peter maakte grappen over de tv-flop Alles is Muziek, het journalistieke gehalte van Op1, ‘de onderbuik van Angela de Jong’ en de nervositeit in de zaal: “Sommigen zijn nerveus omdat ze kans maken op een prijs en de rest van de zaal is zenuwachtig omdat ze denken: wanneer komt er een artikel in de Volkskrant over míjn grensoverschrijdend gedrag?”

De hardste grap van de avond trof de mediafamilie Römer, namelijk toen het over de voorspelbaarheid van de vroegere hitserie Baantjer ging. Peter: “Elke week hetzelfde stramien, daar zou je in deze tijd niet meer mee wegkomen. Ook omdat het nu gek voelt om iemand die De Cock heet te laten spelen door een Römer.”

Er klinkt vervolgens een enorme ‘oh’ in de zaal.

Victor Reinier giert

De grap van Peter gaat er natuurlijk over dat de familienaam Römer besmet is door het vieze neefje Thijs Römer, die veroordeeld is voor online zedendelicten met drie minderjarige meisjes. De hoofdrol in Baantjer, namelijk die van De Cock (het Engelse woord voor pi*mel), werd vertolkt door Thijs’ opa Piet Römer.

Victor Reinier, die de andere hoofdrol speelde in Baantjer, zat gisteren in de zaal bij het Televizier-gala en moest hartelijk lachen om de pittige grap van Peter.

Peter geprezen

Peter wordt volop geprezen om de presentatie van het Televizier-gala. Story-baas Guido den Aantrekker in Shownieuws: “Wat een heerlijke show. Ik heb het de afgelopen jaren echt heel vaak afgezeken. Ik vond het echt Hollywood op klompen, maar wat een ontzettende dynamiek zat er in deze show.”

Collega Leontien van Moorsel: “Ik vond dat Peter Pannekoek het echt fantastisch deed. Ik vond het vernieuwend.”

En Anouk Smulders: “Ik vond het tempo heel lekker in de show. Ik vond het wel weer echt high level.”

‘Gek op hem’

Guido deelt complimenten uit aan Peter. “Peter Pannekoek, ik ben gek op hem. Zeker sinds The Roast van Gordon heeft hij mijn hart gestolen. Hij is echt bikkelhard. Zijn grappen hebben heel veel impact.”

Presentator Manuel Venderbos: “In voorgaande jaren werden er wel eens mensen verveeld en met kauwgom in de mond gespot in de zaal (Erland Galjaard en Wendy van Dijk, red.). Hoe was de sfeer vanavond?”

Bart Ettekoven: “De sfeer was in een woord geweldig. Wij hebben echt een heel andere show gezien dan in voorgaande jaren, waarin het suf was af en toe. Peter Pannekoek zette de zaal meteen vanaf moment één op scherp. Je merkte echt wel dat de oh’s en de ah’s niet van de lucht waren. Ik heb zelf wel echt een paar keer hard moeten lachen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen