Angela de Jong en d’r onderbuik slaan terug naar Peter Pannekoek

Angela de Jong slaat terug naar Peter Pannekoek, die een flinke grap over haar maakte als presentator van het Televizier-gala. “Nou, die onderbuik had het wel goed aangevoeld!”

Peter Pannekoek en Angela de Jong © NPO, RTL

Jan Smit en Peter Pannekoek openden het Gouden Televizier-Ring Gala donderdagavond met een geestig item, waarin ze in allerlei tv-decors opdoken, bijvoorbeeld in die van Op1. “Hé, dit programma herken ik niet”, zegt Jan als de twee verschijnen in een nogal rood, organisch, grotachtig gebeuren.

Onderbuik

Peter geeft zijn collega daarop enige duidelijkheid. “Dit is geen programma. Dit is de onderbuik van Angela de Jong! Ik voel het. Ze zit weer in een taxi onderweg naar een talkshow om te praten over vanavond!”

Als ze even later weer opduiken in hetzelfde decor, roept Jan: “Wat?! Alweer in de onderbuik van Angela de Jong?”

Peter: “Nee, hoor dat geschreeuw en zie dat bloed! Dit is het liefdesnestje van Peter Gillis!”

Angela reageert

Wat vindt Angela ervan dat Peter haar neerzet als iemand die haar onderbuik laat praten? Ze slaat terug naar de cabaretier in haar beruchte AD-column, maar begint sportief: “Mijn eigen onderbuik (…) en werkelijk iedereen moest het ontgelden. En daar knapte het tv-feestje enorm van op.”

De grappen van Peter waren geslaagd, vindt Angela. Vooral die over de besmette mediafamilie Römer. “Nog mooier was dat de regisseur van het Gala feilloos wist wie hij tijdens die grap in beeld moest brengen. En zo werd de tv-kijker getrakteerd op een grinnikende Victor Reinier.”

Kleine sneer

Angela besluit met een kleine sneer aan het adres van Peter. “Dat uiteindelijk de makers van Oogappels de ring om de vinger mochten schuiven en niet het kapot gepromote B&B Vol Liefde (ik merkte dat ik afgelopen dagen bijna een hekel kreeg aan de op RTL 4 alom aanwezige Debbie en Olof) was de kroon op een perfecte avond.”

Ze besluit: “De onderbuik van Angela de Jong had het goed aangevoeld. Nou jij weer, Petertje Pannekoek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rik van de Westelaken is bij het Televizier-gala ingeruild voor Peter Pannekoek. Wie ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen