Wilfred Genee voorgoed afgeknapt: ‘André Hazes is dus echt een l*l’

Wilfred Genee mag dan wel gek zijn op volksmuziek, maar André Hazes heeft het postuum echt bij hem verbruid. Hij is zó klaar met deze legendarische artiest. “Dat was echt een l*l.”

Wilfred Genee © RTL

Het kan niet anders dan dat André Hazes in de moderne tijd al drie keer was gecanceld, en dan met name omdat Rachel Hazes wel héél jong was toen hij met haar aanpapte. Ondanks alles heeft André negentien jaar na zijn dood nog steeds een legendarische status. Zijn muziek hoort bij ons land, maar wát een draak van een vent was het, vindt Wilfred Genee.

‘Wat een l*l’

Wilfred komt op het onderwerp Hazes als hij in de podcast Doorzetters gevraagd wordt naar zijn favoriete muziekgenre. “Ja, het is allemaal Nederlandstalig over het algemeen bij mij. Als ik hier in de auto zit… Alles wat met Nederlandstalig te maken heeft. Alles van Hazes”, aldus de presentator van Vandaag Inside.

Toch heeft hij dus gemengde gevoelens bij die man. “Ik heb tijdens vakantie andere boeken zitten lezen. O ja, ik heb zelfs het boek van Hazes zitten lezen. Die had ik van Jan Paparazzi gekregen. Dat is mijn buurman. En daar is weer een nieuwe versie van uitgekomen. En dat was wel een l*l, hè, die gozer. Zoals ‘ie met zijn kinderen omging enzovoort.”

‘Heftig allemaal’

Het was toch allang bekend dat André niet bepaald een voorbeeldvader was? Je ziet wat er van zijn zoontje André jr. terecht is gekomen. “Jawel, maar als je dat weer opnieuw leest, dan denk je: oh, wat heftig allemaal.”

Overigens vindt Wilfred de juniorvariant van André ook niks. André Hazes jr. weigert al jaren om naar programma’s met Wilfred te komen, omdat hij hem steevast ‘André Hazes jr.’ noemt in plaats van ‘André Hazes’. “Ja, dan ben je lekker volwassen. Dan snap je het ook wel, het leven”, sneerde de presentator destijds.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de oude André Hazes te veel wordt opgehemeld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen