Wat gaat Peter van der Vorst doen? ‘Stóp met Temptation Island!’

De druk op Peter van der Vorst neemt toe. De RTL-bobo wordt in tegenstelling tot John de Mol gezien als iemand met een moreel kompas, maar wat doet Temptation Island dan nog op tv?

Temptation Island en Peter van der Vorst © RTL

Het is natuurlijk ontzettend ranzige televisie: Temptation Island, waarin de tv-makers kandidaten aansporen om vreemd te gaan van zijn of haar partner. Er is nu een hele poeha over, omdat advocaat Sébas Diekstra na de slachtoffers van The Voice nu ook de slachtoffers van dit verleidingsprogramma bijstaat. De ene na de andere oud-kandidaat meldt zich.

Mentale klachten

De deelnemers van Temptation Island melden zich met verschrikkelijke mentale klachten. Het AD onthulde vorige week dat RTL zelfs 30 duizend euro heeft betaald aan oud-deelnemers Efrain en Aylin. “Vaak was er alleen alcohol. Als ik ’s ochtends sinaasappelsap nam, proefde ik dat ook daar drank in zat”, vertelt ze in een verbijsterend artikel.

Na ophef over een ander verleidingsprogramma, koos Peter van der Vorst er begin 2020 voor om alsnog door te gaan met Temptation Island: “Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst.”

Maar is dat na de nieuwste feiten – het AD bericht zelfs over zelfmoordpogingen – nog vol te houden?

Psychisch kapot

Angela de Jong, de invloedrijke tv-slager van het AD, vindt dat Peter verantwoordelijkheid moet pakken. “Er zijn mensen psychisch kapotgemaakt door een televisieprogramma”, briest ze in de AD Mediapodcast.

Collega Dennis Jansen: “Ja, in Engeland hebben er al twee mensen een zelfmoordpoging gedaan volgens mij in het verleden door Love Island en ook een presentatrice heeft zichzelf van het leven beroofd. In deze tijd kan dat gewoon volgens mij ook niet meer. Dit hele programma moet gewoon afgeschaft worden.”

Pleurisprogramma

Angela corrigeert haar collega. “Het kon nooit hoor, Temptation Island.”

Manuel Venderbos, die geen verleidingsprogramma nodig heeft om zijn geliefde te bedriegen, daarop: “Nee, dat dacht ik ook. Wat een pleurisprogramma is dat.”

Dennis: “Maar gewoon in deze tijd al helemaal niet… Een programma waarbij je je relatie op het spel zet. Hoezo zou je dat doen?”

Angela: “Waarom zou je als zender een televisieprogramma willen maken waarbij je moedwillig relaties kapotmaakt?”

Sinaasappelsap

Manuel vindt vooral de anekdote over die sinaasappelsap shockerend. “Dat je proeft dat daar ook drank in zit!”

Het gaat écht te ver, aldus Angela. “Peter van der Vorst is wel eens voortvarender opgetreden tegen een programma dan tegen dit. Ze moeten er gewoon weer kappen. Het is gewoon echt walgelijk. Walgelijk.”

Manuel: “Ik vind gewoon dat al die kijkers die daar ooit naar hebben gekeken, dat die gewoon een soort boete moeten betalen. 1, 2, 3, 4, 5 euro. En dat dat als een soort schadevergoeding gaat naar al die deelnemers.”

Angela: “Ja, of therapie.”

Politiek correct

Als RTL dan zo politiek correct is, dan is ingrijpen hier op zijn plek, besluit Angela. “Ze zijn allemaal bezig met hun imago en ze willen allemaal ontzettend politiek correct overkomen. RTL was de eerste die met gekleurde pieten kwam en niet meer de zwarte pieten wilde. Ik noem het maar even als voorbeeld.”

Ze besluit: “Dan zou je dit als programma van een net bedrijf waar nette mensen werken, waar je inclusief bent en waar je… Nou ja, noem alle moderne poppenkasttermen maar op… Dan zou je dit niet moeten willen maken. Punt.”

Advies van GeenStijl

En tot die tijd dan? Opiniesite GeenStijl adviseert: “Dit is een bericht aan alle oerdomme debielen die weliswaar lekker zijn, maar te dom om hun eigen reet af te vegen: DOE NIET MEE AAN TEMPTATION ISLAND. Doe het niet.”

“Het levert je géén bekendheid op, je bent een marionet van RTL, een deel van Nederland lacht je uit, een ander deel van Nederland trekt zich op je af, als je thuis bent spring je voor de Intercity van 11.55 uur naar Schagen en RTL pist over je lijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen