Merel Westrik afgekraakt in Vandaag Inside: ‘RTL bélt je niet eens!’

Merel Westrik is gisterenavond echt ontzéttend afgekraakt in Vandaag Inside. Het is volgens Johan Derksen lachwekkend dat ze überhaupt kans denkt te maken op de opvolging van Eva Jinek.

Merel Westrik en Johan Derksen © SBS

De late avond van RTL 4 zit met een probleem nu Eva Jinek haar terugkeer naar de publieke omroep heeft aangekondigd: ze laat drie mannelijke talkshowhosts achter. Aangezien Beau van Erven Dorens en Humberto Tan geen lange seizoenen meer willen draaien en Renze Klamer persoonlijkheid mist, móet er een opvolger komen.

Waardeloos

Merel Westrik denkt kennelijk serieus kans te maken, maar ze wil het naar eigen zeggen alleen ‘onder bepaalde voorwaarden‘ doen. Een compleet mislukte presentatrice die allerlei eisen stelt als ze gevraagd wordt voor een felbegeerd tijdslot op ’s lands grootste commerciële zender? Die is helemaal koekoek, aldus Johan Derksen.

Ze haalt zich te veel in haar hoofd, aldus Johan. “Merel Westrik is hopeloos mislukt eigenlijk bij het alternatief voor ons programma met alleen maar vrouwen. Dat leek helemaal nergens op. Dat was waardeloos en dat deed zij ook niet goed. Voor de rest kan ik me niet herinneren dat ik haar ooit in een tv-programma gezien heb waar mensen naar keken.”

Autocue

Sam Hagens merkt vervolgens op aan de barkruk van Vandaag Inside: “RTL Nieuws.”

Johan: “Nou, daar keken mensen naar inderdaad, maar daar moest ze alles voorlezen van de autocue, dus dat kun jij ook, Sam. Dat mens zegt dan in zo’n interview van: ‘Ik zou eventueel onder bepaalde omstandigheden, mijn omstandigheden, na willen denken over de opvolging van Eva Jinek.’”

Hopeloos falen

Grootheidswaan, vindt Johan het. “Dan denk ik: Eva Jinek bezet een van de belangrijkste posten bij RTL en ik denk dat de laatste waar ze ooit aan gaan denken mevrouw Westrik is, die tot noch toe hopeloos faalt op zo’n stoel. Om dat dan te zeggen, hè, van: ja, en dan moet ik er nóg goed over nadenken of ik het wel doe…”

Hij besluit: “Nou, ze hoeft helemaal niet bang te zijn dat RTL haar benadert. Waarom zeg je dat soort rare dingen? Weet je wel. Ja, kijk: als The New York Times mij morgen als hoofdredacteur wil hebben, joh, dan zou ik er wel over na willen denken, maar wél onder mijn voorwaarden!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de RTL-directie op Merel Westrik aast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen