Maarten van Rossem lacht Geert Wilders uit: ‘Je bent kánsloos!’

Maarten van Rossem vindt het hilarisch dat Geert Wilders de ambitie heeft om mee te regeren. Het jurylid van De Slimste Mens acht de PVV-voorman kansloos. “Hahahaha. Hij wil meedoen!”

Maarten van Rossem en Geert Wilders © YouTube, NOS

Geert Wilders heeft naar eigen zeggen de scherpe kantjes van zijn asielplannen gehaald en daarmee hoopt hij een opening te bieden aan andere (centrum)rechtse partijen. De PVV-voorman wil namelijk graag meeregeren om te voorkomen dat de ‘linkse wolk’ van Frans Timmermans straks in een coalitie terechtkomt.

‘Hahahaha!’

De Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossem vindt het lachwekkend. “Hahahaha. Hij wil meedoen! De camera’s stonden klaar, hij kwam aanlopen en goh, Geert heeft de hele dag geoefend om vriendelijk te kijken. Het was echt ontzettend geestig, haha”, lacht hij in zijn podcast Maarten.

Op dit moment zet Wilders echt een ongeloofwaardige act neer, vindt Maarten. “Normaal is hij zo chagrijnig als de pest en nu was hij ineens de vriendelijkheid zelve. Ik geef hem nul kans om mee te doen.”

Scherpe kantjes

Wat vindt Maarten ervan dat Wilders de scherpe kantjes van zijn asielbeleid heeft gehaald? “Nee. Dat heeft hij helemaal niet gedaan. Wel een aantal. Er hoeft geloof ik geen ministerie meer te komen om de islamieten aan te pakken of iets dergelijks, maar in wezen is er niet zo vreselijk veel veranderd. Ik dacht ook een nultoelaatbeleid enzo.”

De PVV-kiezer zal het afzwakken van asielstandpunten echter totaal niet accepteren, denkt Maarten. “Hij kan niet ineens een soort VVD+ worden.”

Onacceptabel

Zou Maarten ermee kunnen leven als PVV in de regering komt? “Ik zou het zelf volstrekt onacceptabel vinden als hij in de regering zou komen. Volstrekt onacceptabel. Ik zou het gezien de geschiedenis van de PVV onacceptabel vinden.”

De VVD sluit het echter niet meer uit. “Het is natuurlijk sympathiek van de VVD, maar ik zie dat meer als een electorale strategie van: je kunt ook op ons stemmen, want we zijn ook bereid om met de PVV samen te gaan, maar een coalitie vormen met de PVV is vrijwel onmogelijk. Alle andere partijen willen niet.”

Zijspoor

De 60-jarige Wilders is overduidelijk wanhopig nu zijn partij maar aan de zijlijn blijft staan, besluit Maarten. “Hij weet niet hoe hij van het zijspoor af moet komen. Ik geloof ook dat de wissels verwoest zijn en het een hopeloze toestand is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maarten van Rossem verwijt Geert Wilders chagrijnig te zijn. Wie is volgens u chagrijniger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen