‘Merel Westrik heeft haar Talpa-tonnen te danken aan Eva Jinek’

Merel Westrik maakte in 2019 een fatale overstap naar Talpa. Het lijkt erop dat ze een financieel aanbod kreeg dat ze niet kón weigeren. “Kreeg ze zoveel geld vanwege haar band met Eva Jinek?”

Eva Jinek en Merel Westrik © WNL

Het is algemeen bekend: een overstap naar het Talpa van mediamiljardair John de Mol loopt in de meeste gevallen heel erg slecht af. En dan al helemaal als je aan de slag gaat voor het noodlijdende Net5. Toch maakte Merel Westrik in 2019 die onbegrijpelijke overstap, terwijl ze gebakken zat bij het RTL Nieuws.

Financieel aanbod

Rob Goossens denkt dat Merel mogelijk een aanbod heeft gekregen dat ze niet kon weigeren, en dat dat van alles te maken heeft met haar goede vriendin Eva Jinek.

Hij begint zijn verhaal als volgt in De BLVD Podcast: “Ik denk ook, al weet ik niet of het echt zo is gegaan: Merel en Eva zijn natuurlijk heel goede vriendinnen, ze zitten bij dezelfde manager en Talpa wilde heel graag ook Eva Jinek hebben.”

‘Talpa wilde Eva ook’

Die wens heeft Merels marktwaarde opgedreven, denkt Rob. “Ik kan me best voorstellen dat de prijs van Merel is opgedreven omdat ze dachten: als we Merel hebben, is het ook makkelijker om Eva binnen te hengelen. Als je dan bepaalde afspraken kunt maken…”

Hij vervolgt: “Bij Merel Westrik stond bijvoorbeeld in haar contract dat ze niet ook voor SBS 6 dingen hoefde te doen. Als je dan een heel mooie som krijgt aangeboden, denk je: nou ja, we gaan het gewoon proberen.”

Slecht advies

Die manager van Merel heeft in elk geval heel slecht geadviseerd, vindt tv-kenner Tina Nijkamp. “Het is belangrijk dat je goed wordt geadviseerd. Als ik zie wat er bij sommigen managers gebeurt… Dan denk ik: hoe kan Merel Westrik nou die stap hebben gemaakt van RTL naar Net5? Ik snáp dat niet.”

Ze vervolgt: “Ik snap niet dat je dan niet als manager zegt van: ‘Doe het niet, doe het niet! Kijk naar Rik, die heeft daar in het voorjaar gezeten en was doodongelukkig.’ Die stond opeens Golden Rings te presenteren, terwijl hij dat echt niet wilde! Arie Boomsma is er ook mislukt. Ja, wie niet?! Dan denk ik: doe het niet.”

Flopmanager

Tv-sterren kunnen volgens Tina gigantische schade oplopen door zo’n flopmanager. “Dat zo’n manager dan toch zegt van: ‘Goede kans’, dan denk ik…”

Ze vervolgt: “Maar ik snap wel hoe het gaat. Linda is dan heel enthousiast, er is een talkshow en dan zeg je nog: ‘Ja, maar De Tafel van 5 lukte ook niet.’ ‘Nee, maar we gaan het heel anders doen!’ Ik snap hoe het werkt, maar ik vind dat zo’n manager dan nee moet zeggen. Dat is waar je een manager voor hebt.”

Fragment

Eva en Merel hebben de slappe lach:

Mediacourant wenst u een vreugdevol 2023, vol met woeste sterren en ophef 🥂

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen