Niels van Baarlen gesloopt na verdachtmaken Alexander Klöpping

Niels van Baarlen, sidekick in de ochtendshow van Radio 538, wordt streng terechtgewezen na zijn verdachtmakingen aan het adres van Alexander Klöpping. “Zó ongeïnformeerd!”

Alexander Klöpping en Niels van Baarlen © NPO, 538

Alexander Klöpping verklapte een paar weken geleden in de podcast De Communicado’s dat hij thuis op bezoek is geweest bij zijn geplaagde oud-DWDD-gastheer Matthijs van Nieuwkerk. “Als ik naar hem kijk, dan zie ik iemand die heel graag wil leren. En dat is volgens mij precies wat je moet hopen van zo’n man in zo’n situatie.”

Groot pr-plan?

Volgens 538-stersidekick Niels van Baarlen is Alexander gewoon stiekem onderdeel van een groot pr-plan om Matthijs terug in het zadel te hijsen: “Ik denk dat zij gezegd hebben: jij gaat bij Boulevard (daar werden de uitspraken die Alexander in de podcast deed ook uitgezonden, red.) alvast een balletje opgooien. Dat is hoe het werkt.”

Hij is er stellig van overtuigd: “Het is een strategie om Matthijs terug te laten keren. Dat moet natuurlijk ergens vandaan komen. Dat gaan we straks met Tom Egbers ook krijgen. Er wordt natuurlijk gezegd: ‘Joh, we gaan het inmasseren. Dit wordt nu nieuws, want elke scheet haalt de krant.’”

‘Echt onzin’

Victor Vlam, de presentator van de podcast waarin Alexander zijn uitspraken deed, stelt dat dit onzin in. “Alexander wist niet dat ik hierover ging vragen. We hadden het in de grote lijnen besproken, maar ik had niet gezegd dat ik vragen ging stellen over Matthijs van Nieuwkerk, dus in die zin kon hij daar niet op voorbereiden”, zegt hij in de podcast.

Hij vervolgt: “Het kwam echt terloops in het gesprek gewoon aan bod. En uiteraard tóen het aan bod kwam, heb ik er wel over doorgevraagd, want ja: ik dacht wel direct bij mezelf: oeh, wat interessant, je bent langs geweest. Ik dacht dat hij een kluizenaar was en dat hij niemand meer zag. Maar het is echt terloops ter sprake gekomen.”

Machiavellistisch

De beweringen van Niels kloppen dus niet, aldus Victor. “Dus dat er een strategie achter zit, dat heb ik er niet in kunnen ontdekken. Ik had wel bij mezelf op dat moment zoiets van: ik wou dat Alexander er veel meer over zegt. Ik heb echt alles geprobeerd om er meer uit te krijgen bij Alexander… Maar hij zei er niet heel veel spannende dingen over.”

Co-host Lars Duursma: “Wat ik grappig vind is dat er bij 538 dus een hele soort van machiavellistische strategie achter werd gezocht. Het valt me op dat dat heel vaak wordt gedaan. Dat er een soort van strategie achter iets wordt gezocht wat in dit geval eigenlijk vooral toeval was. Dat zie ik natuurlijk wel vaker.”

Ongeïnformeerd

Zo’n 538-sidekick heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt, aldus Victor. “Je ziet vaak ook dat heel veel gewoon toevallig ontstaat en er wordt vaak strategie bij gezocht, terwijl het er echt totaal niet was inderdaad. Dus ja, ik vond het ook wel grappig om die discussie op 538 te luisteren.”

Hij vervolgt: “Ik dacht ook bij mezelf: ja, dit is zó ongeïnformeerd hoe erover wordt gesproken. Dat is gewoon verbijsterend eerlijk gezegd. Het is gewoon echt dat je denkt van: jongens, jullie hebben niet eens het gesprek zelf beluisterd, want anders had je er wel een iets duidelijkere, betere mening over.”

Tijd vullen

Niels maakt elke ochtend een lange radioshow met collega’s Tim Klijn en Rick Romijn. “Ze hebben ook gewoon tijd te vullen. Dat is ook hoe dat gaat bij zo’n ochtendprogramma.”

“Je hebt elke ochtend drie of vier uur. Dus ze lezen gewoon even snel een artikel erover en hebben er een gepeperde mening over en dan is weer vijf minuten gevuld.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen