Alexander Klöpping ontploft op tv: ‘Dit is echt f*cking achterhaald!’

Alexander Klöpping is gisterenavond aan de talkshowtafel van Eva Jinek even helemaal uit zijn stekker gegaan. De gadgetgod werd ontzettend kribbig van Jan Slagter. “Dit is f*cking achterhaald!”

Alexander Klöpping en Jan Slagter © RTL

Jan Slagter omarmt als hét boegbeeld van Omroep MAX het adagium dat vroeger alles beter was. Die ‘wokegekte’ van nu? Daar ergeren hij en zijn doelgroep zich helemaal súf aan. “Als ik kijk naar wat woke nu is… Je mag bepaalde dingen niet meer zeggen”, moppert hij aan de talkshowtafel van Eva Jinek.

Mensenmelk

Sommige aspecten van woke zijn goed, vindt Jan. “Over racisme, helemaal mee eens. Seksuele geaardheid, helemaal mee eens. Maar dat ik niet meer mag zeggen: ’Goedenavond, dames en heren’, maar dat het moet zijn: ‘Goedenavond mensen’… Dat moedermelk mensenmelk is en al dat soort onzin…”

Alexander Klöpping wordt een beetje moe van dit Johan Derksen-achtige riedeltje. Hij gaat er tegenin: “Je kan die uitwassen erbij halen en dan zeggen: ‘Dit is woke!’, maar dat is zó oninteressant.”

Jan: “Het is een kleine minderheid die de wil wil opleggen – dat doen ze ook bij de politiek – en daardoor ontstaat er een angstcultuur.”

Dominante mensen

Alexander vindt het tijd worden dat types als Jan eens wat beter luisteren. “Ik denk dat het voor dominante mensen zoals jij, die altijd de macht hebben gehad, het tijd is om ook af en toe te luisteren in plaats van alleen maar te praten.”

Jan: “Ik luister, maar ik ga niet meedoen met: ‘Goedenavond mensen’. Daar doe ik niet aan mee. Ik doe niet mee met: ‘Moedermelk is mensenmelk’. Ik doe niet mee met al die onzin. Echt niet. Er zijn mensen die vinden dat dat wel moet. Pas maar op. De Nederlandse Spoorwegen zeggen niet meer: ‘Goedemorgen dames en heren, de trein naar Amersfoort is drie minuten te laat.’”

‘F*cking achterhaald!’

Alexander begint dan aardig zijn geduld te verliezen. “Who cares? Als mensen daar blij van worden, who cares echt?”

Jan: “Ik word er niet blij van.”

Alexander: “Ja, maar als er mensen zijn die zich daardoor een soort van aangesproken voelen, wat maakt het dan uit? Zo praatten mensen ook over Zwarte Piet vijf jaar geleden en inmiddels zijn we daar allemaal van overtuigd.”

Jan: “Ja, maar dat vind ik een ander verhaal.”

Alexander: “Het voelt zó f*cking achterhaald en saai allemaal wat je zegt.”

Oei, dit is behoorlijk op het randje van Alexander. Over het algemeen wordt namelijk van gasten op televisie verwacht dat ze zich houden aan bepaalde richtlijnen met betrekking tot taalgebruik, om ervoor te zorgen dat de inhoud geschikt is voor een breed publiek.

Eva grijpt in

Eva Jinek grijpt direct in door de leiding terug te nemen. “Kan het zijn, Jan, dat de samenleving in beweging is altijd en dat verandering altijd ongemakkelijk is? In jouw hele leven is er waanzinnig veel veranderd.”

Alexander foetert: “Praat je ook met die mensen en luister je ernaar? Raakt het je dan niet?”

Jan maakt hem mooi af: “Jawel, en als het gaat om seksuele geaardheid… Hier zit iemand die een dragqueen is geweest bij RTL. Dat heb ik jou nog niet zien doen!”

Eindstand: 1-1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wederom een heftig tv-conflict: wie steunt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen