Alexander Klöpping liever naar Jinek dan Op1: ‘Lijkt wel Star Trek!’

Alexander Klöpping schuift als talkshowgast liever aan bij Eva Jinek dan bij Op1. “Het contrast tussen die programma’s is echt heel erg groot. Bij Op1 lijkt het net Star Trek.”

Alexander Klöpping en Eva Jinek © RTL

Hij is al jaren een graag geziene gast in talkshows: Alexander Klöpping. Maar waar schuift hij nou eigenlijk het liefst aan? Als hij moet kiezen tussen Jinek of Op1, dan weet hij het in elk geval wel. “Ik vind het contrast tussen te gast zijn bij Jinek en bij Op1 echt wel heel groot”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Op1: Enterprise

Als het puur om de gastervaring krijgt, dan kiest Alexander zonder twijfel voor Jinek. “Dat is wel echt veel leuker. Ja, echt. Als je bij Op1 binnenkomt, dan kom je binnen in een soort van… Jort Kelder noemt het altijd het crematorium van de creativiteit. Dat is een soort van fabriekshal waar je binnenkomt en dan ga je een kelder in.”

Hij vervolgt: “Het voelt bijna soms, vooral als je in een make-upruimte zit, alsof je in Star Trek: Enterprise zit. Het is ontdaan van iedere vorm van spontaniteit en emotie. Het is klinisch en heel wit. En dan kom je die studio binnen en daar is ook geen publiek. En voor de rest is het stil en toch een beetje stijvig.”

Gezellig bij Artis

Jinek leeft veel meer, vindt Alexander. “Dan kom je bij Jinek, dat zit bij Artis in Amsterdam. Daar is een restaurant, daar is reuring, daar is gezelligheid. Daar hebben ze een tv aan staan op de achtergrond, waar dan redacteuren een beetje naar aan het loeren zijn. Er zijn biertjes, er zijn nootjes. Het is daar gezellig. Ik vind het veel leuker om daar te zijn.”

Gastheer Victor Vlam: “Ik vind het wel interessant dat je dat zegt, want ik denk dat voor regelmatig terugkerende talkshowgasten, dat dat soort hele praktische overwegingen wel een rol spelen.”

Met de taxi

Het is ook prettig dat Jinek vanuit Amsterdam komt en dat hij daar gewoon heen kan op de fiets, aldus Alexander. “Dat is heel fijn.”

Toch is het niet een enorm obstakel dat Op1 sinds vorig jaar uitzendt vanuit Hilversum, vindt hij. “Dan ga ik gewoon met de taxi, hoor. Ik mag niet klagen. Maar het duurt wel langer.”

Victor: “Precies, het kost uiteindelijk minder tijd om even naar Jinek te gaan.”

Alexander: “Zeker.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen