Jan Slagter ergert zich aan Alexander Klöpping: ‘Heel erg woke’

Jan Slagter vindt de wokebeweging van tegenwoordig ‘vervelend’ en noemt Alexander Klöpping als een voorbeeld daarvan. “Hij zei: ‘Ja! Jij moet je mond houden. Jij moet luisteren!'”

Alexander Klöpping en Jan Slagter © RTL

Het is alweer bijna drie maanden geleden dat Jan Slagter en Alexander Klöpping ongelooflijk met elkaar botsten aan de talkshowtafel van Eva Jinek. De Omroep MAX-baas hield daar een enigszins conservatieve rant, bijvoorbeeld over dat er tegenwoordig ‘goedenavond mensen’ wordt omgeroepen in plaats van ‘goedenavond, dames en heren’.

Conservatieve dragqueen

Alexander vindt dat Jan ook wel wat beter kan luisteren naar de minderheden in ons land, en dat leidde tot een talkshowclash. De 36-jarige oud-Blendle-baas was heel pittig: “Het voelt zó f*cking achterhaald en saai allemaal wat je zegt.”

Het lijkt erop dat Jan gewoon niet goed genoeg luistert naar wat er leeft onder minderheden, brieste Alexander. Maar de omroepbobo vond al die verwijten onterecht: “Hier zit iemand die een dragqueen is geweest bij RTL. Dat heb ik jou nog niet zien doen!”

Jan haalt uit

Jan blikt nu in de Volkskrant terug op deze aanvaring. “Ik vind de woke-aanhangers wel vaak extremistisch. Het uitsluiten van mensen, het zeggen ‘ik praat niet meer met jou’, dat vind ik gevaarlijk. Het is een kleine groep die z’n mening wil opleggen aan de zwijgende meerderheid.”

Hij vervolgt: “Die kleine groep heeft het voor elkaar gekregen dat er in de treinen ‘goedemorgen reizigers’ wordt gezegd, in plaats van ‘goedemorgen dames en heren’. Ik vind dat te gek voor woorden. Bij Jinek had ik er laatst vier tegen me, werd er gezegd dat ik mijn mond moest houden.”

‘Mond houden!’

Eén van die vier is dus Alexander. Of, zoals Jan hem noemt: “Hoe heet die jongen, die van ict.”

Alexander dus. “Ja! ‘Jij moet je mond houden. Jij moet luisteren.’ Kijk het maar terug. Hij vindt dat ik niet meer mee mag doen. Terwijl de ouderen, als ze echt zouden willen, veel meer macht zouden kunnen uitoefenen. Iedere twee minuten komt er in Nederland een vijftigplusser bij.”

‘Echt?’, vraagt de Volkskrant. Jan: “Ik zeg dat altijd op lezingen. Of het waar is, weet ik niet. Maar het klinkt grappig, toch? Het is ongeveer wel waar, denk ik.”

Staphorster vrouwtje

Tot slot deelt Jan ook nog een lelijke sneer uit aan BNNVARA-bazin Suzanne Kunzeler, die hij ook al eens heeft gesloopt in de media. Daarover zegt hij nu: “Staphorster vrouwtje, zo noem ik haar ook. Ik ken haar van toen ze nog netmanager was bij NPO 3 en regelmatig vloekend en tierend rondliep.”

Hij besluit: “Dat temperament mag je hebben van mij, maar na dat DWDD-verhaal ging ze op televisie bij Nieuwsuur heel vroom zitten doen, vandaar dat ik over dat knotje begon. Toen bij Nieuwsuur dacht ik: juffrouw, nu ga je te ver. Ze stak Frans Klein daar messen in z’n rug, en dat vond ik écht, écht (…) niet kunnen.”

Volkskrant

Het Volkskrant-interview met Jan:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen