Wolter Kroes vindt Duncan Laurence flapdrol: ‘Aandachttrekker!’

Wolter Kroes vindt zijn collega-zanger Duncan Laurence een ontzettende flapdrol, laat hij blijken in een opmerkelijk lange uithaal in Weekend. “Elke keer aandacht genereren!”

Wolter Kroes en Duncan Laurence © SBS, RTL

Duncan Laurence zorgt met zijn hautaine houding voor steeds meer ergernis bij showmedia én het publiek thuis. Niet alleen is hij berucht vanwege zijn arrogantie, maar ook heeft hij flink wat krediet verspeeld als horrormentor van Mia & Dion. En nu zit hij voor de dertigste keer thuis met een halve burn-out. Maar meedoen aan Beste Zangers lukt wél…

‘Dat is niet slim’

Onbegrijpelijk, vindt ook Wolter Kroes. De zanger deed zelf een keer mee aan het programma en daar ga je echt niet zitten als je zwaar oververmoeid bent, legt hij uit in de Weekend. Heeft Duncan zijn oververmoeidheid verzonnen als een soort schreeuw om aandacht? Het is in elk geval ‘niet slim’ geweest om dat naar buiten te brengen, vindt Wolter.

Wolter: “Hij had beter kunnen zeggen: ‘Sorry, mijn album wordt vanwege Beste Zangers uitgesteld, want daar ga ik me nu op focussen. Daarna brengen we ‘m alsnog uit.’ Dan was er niks aan de hand geweest. Maar hij gaat lopen roepen: ‘Ik ben kapot, heb een burn-out en dit en dat’, maar dan wel naar Beste Zangers… Dat is niet slim.”

Aandachttrekker

Het is een ‘foutje’ van Duncan, vindt Wolter. Hij ziet de zanger als een aandachttrekker. “Zoek toch niet elke keer die social media op om aandacht te genereren, want dit werkt nu tegen hem en dat is jammer.”

Vindt hij niet dat Duncan wel héél hard wordt aangepakt? “Natuurlijk vind ik het best lullig voor Duncan, want hij krijgt veel stront over zich heen. Maar het is eigenlijk wel een beetje zijn eigen schuld want als je je hand overspeelt, dan krijg je ook die bak ellende over je heen.”

Geen enorme artiest

Wolter denkt dat Duncan last heeft van grootheidswaan. “Hij vindt zichzelf belangrijker dan dat-ie is, denk ik. Hij ziet zichzelf als een enorm grote artiest in Nederland en natuurlijk heeft hij wel een naam, maar zo groot is Duncan nu ook weer niet hè.”

Hij besluit: “Er is een spreekwoord: hoe meer mens, hoe meer fans. Als je je hand overspeelt, dan is het klaar in dit vak. En dat is best lullig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het gevoel dat Duncan Laurence een aansteller is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen