René van der Gijp: ‘Vind ik Rutger Castricum nog steeds een l*l?’

René van der Gijp spreekt tegen dat hij Rutger Castricum nog steeds ‘een arrogante l*l’ vindt. “Ik vond dat wel een keer toen ik HLF8 zat te kijken, maar dat is al lang geleden.”

René van der Gijp en Rutger Castricum © SBS 6

Het is best opvallend: Rutger Castricum is tegenwoordig vaste gast in Vandaag Inside, maar het is nog geen anderhalf jaar geleden dat René van der Gijp echt he-le-maal los ging op hem. “Daar is echt alles fout aan, hè?”, brieste hij in VI. “Die heeft een foute kop, een foute stem, een foute toon en het is zó’n arrogante l*l joh, die gozer.”

‘Vind je hem een l*l?’

Volgens mediakenner Victor Vlam, die ook parttime lichaamstaaldeskundige is, verraadt de houding van René echter dat hij Rutger nog stééds een l*l vindt. “Normaal gesproken is René heel handtastelijk. Hij legt altijd zijn hand op de schouder van de gast. Dat doet hij bij Eus, bij Hélène Hendriks. Bij al die mensen. Dat doet hij niet bij Rutger.”

Wilfred Genee wil hier duidelijkheid over. Hij vraagt René in de uitzending van gisterenavond: “Vind je het een l*l eigenlijk, die Rutger, of ehhh?”

René: “Nou ja, wel toen ik een keer zat te kijken naar HLF8. Maar dat heb ik hem… Dat is al een tijd geleden, hoor. Dat was aan het begin.”

‘Nee, nee, nee, nee’

Wilfred: “Maar nu bestond het vermoeden dat jij hem nog steeds een enorme l*l vindt.”

René: “Nee, nee, nee, nee, nee. Dat was toen. Ik vind iemand een l*l als hij iets doet waarvan ik denk: dat moet je niet doen.”

Wilfred: “Dat doet hij niet meer. Hij is nu heel aardig, ingetogen…”

Rutger reageert

Wat vindt Rutger ervan dat René hem vroeger een l*l vond? “Ik weet ook nog dat ik toen na HLF8 naar huis reed en dat ik het ook heel niet heel goed vond van mezelf en dat mijn vader al belde: dit was niet goed”, vertelt hij in de VI-napraatrubriek. “Het ging over de schaatsers en ik had een soort van grap dat die schaatsers niets presteerden.”

Dat was echt een grap, zegt Rutger. “Alleen ik vergat erbij te lachen, waardoor het leek alsof ik het echt vond. Toen reed ik naar huis en vond het slecht. Dan ben je moe, werkt het niet of je doet het een keer niet goed. Dat heb ik wel regelmatig. Ik ben altijd wel kritisch daarop, ja.”

De wereld uit

Rutger is het overigens ook niet eens met de kritiek van Victor dat hij te veel over zich heen laat lopen. “Dan lees ik weer ergens dat ik boos had moeten worden op jou, omdat je mij vroeg om mijn lachje te doen. Maar als ik dan boos word, is het weer: hij deelt uit, maar hij kan niet incasseren.”

Wilfred: “Het levert veel reacties op, jouw aanwezigheid. Meer dan bij andere mensen, valt me op. Iedereen heeft er een mening over. Of hij is zichzelf niet, of René van der Gijp vindt hem een l*l. Daarom vroeg ik het ook maar gelijk aan het begin, dan hebben we dat uit de wereld geholpen.”

Vanaf maandag zal Rutger ook regelmatig aanschuiven in VI-vervanger Marcel & Gijs.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen