Mia & Dion slaan ‘wartaal’ uit en Duncan Laurence? ‘Weigert wéér!’

De houding van het Songfestival-stelletje Mia & Dion en hun mentor Duncan Laurence zorgt ervoor dat het liedjesfestijn dit jaar niet echt leeft bij de mensen. “Ze slaan wartaal uit!”

Duncan Laurence en Mia & Dion © RTL, NPO

Vanavond is het zo ver: dan zingen Mia & Dion in Liverpool hun liedje Burning Daylight op het Eurovisie Songfestival. Ze komen de laatste dagen een stuk mediagenieker over, maar hebben een valse start gemaakt. En ook in hun docu, die eergisteren werd uitgezonden en erg slecht bekeken werd, komen ze nogal wereldvreemd over.

Bagel met zalm

Mia Nicolai vertelt daarin over hoe zij en Dion Cooper door hun mentor Duncan Laurence zijn samengebracht. “Ik denk dat dat net zo natuurlijk is ontstaan als dat zij ’s ochtends wakker worden en aan elkaar vragen: ‘Wat wil je voor breakfast? Wat nou als we nu een bagel gaan eten met avocado?’ ‘Ja!’ ‘En wat nou als we er een ei bij doen!’”

Dion: “Ja, het is eigenlijk bijna een soort tweede natuur ofzo.”

Mia: “Hij zei: ‘We hebben een visie. Wat nou als jij en Dion het duet doen voor Eurovisie als een soort Adam and Eve die eerlijk gaan vertellen hoe het is om mens te zijn.’”

Wartaal

Wilfred Genee vindt het niet om aan te zien. Hij reageert in Vandaag Inside: “Waar zitten wij in hemelsnaam naar te kijken? Wat is dit voor wartaal?”

Collega René van der Gijp: “Ja, hoe krijg je het voor elkaar om die twee bij elkaar te zetten.”

Job Knoester: “Ja, het is toch volkomen idioot dit?”

René: “Ik snap niet waar ze die twee vandaan hebben gehaald.”

Wilfred: “Die zijn van een andere planeet, hè?”

René: “Die gozer ook, joh. Als je die hoort praten. Goed, joh.”

Johan Derksen: “Daar moet heel Nederland zich de pleuris voor schamen.”

Paddenstoelen

Het zijn allemaal vreemde types, vindt Johan. “Terwijl je een heel peloton goede vocalisten hebt in Nederland en terwijl de wijsneuzen die het voor het zeggen hebben… Duncan heeft alle vrijheid gekregen om vriendje en vriendinnetje binnen te halen, maar als je die Duncan hoort lullen. Die is óf altijd stoned…”

Wilfred: “Ja, die is aan de paddenstoelen.”

Johan: “Ja, of hij is niet helemaal goed bij z’n hoofd.”

Wilfred: “Ja, die zit aan de paddenstoeltjes hoor! Die is een beetje losgeraakt.”

Johan: “Wat een eng jochie is dat, joh.”

En wat vindt hij van Mia? “Die komt van een andere planeet dit meisje.”

Waar is Duncan?

Hoe staat het inmiddels met Duncan Laurence? Hij wil de media nog steeds niet te woord staan. Eddy Zoëy gisterenavond in RTL Boulevard: “Die gaf wederom niet thuis.”

Aran Bade is ter plekke in Liverpool en heeft Duncan nog niet gesproken. “Nou, nul komma nul, niks eigenlijk. Hij stoof die bus in. We stonden ook een beetje aan de andere kant van de weg in verband met de regen. “

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat het allemaal te laat is. Hij zegt in Shownieuws: “Ik vond ze vandaag niet heel onsympathiek overkomen. Zelfs bijna leuk. En dat is voor het eerst. Het is wel veel te laat, vind ik. Niemand leeft mee met deze twee mensen, heb ik het idee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen