André Hazes jr. ook geen hit meer in België: ‘Heel lage kijkcijfers’

André Hazes jr. is ook geen hit meer bij onze zuiderburen. Zijn docusoap wordt nauwelijks bekeken op de Vlaamse televisie, zegt kijkcijferorakel Tina Nijkamp. “Dit zijn echt matige kijkcijfers.”

André Hazes jr. en Monique Westenberg © RTL

Veel van de sleaze and dirt over onze sterren wordt in Vlaanderen veel minder breed uitgemeten. Zo kwamen ze er daar bijvoorbeeld pas veel later achter dat Glennis Grace bij ons een soort persona non grata is geworden. Maar hoe zit dat eigenlijk met André Hazes jr., wiens comeback in Nederland echt compléét aan het mislukken is?

Populair in België?

RTL Boulevard deed gisteren net alsof hij in België nog wél omarmd wordt. Presentatrice Vivienne van den Assem: “Met een geflopt liedje en tickets voor de shows die nog lang niet zijn uitverkocht, lijkt het erop dat de populariteit van André Hazes tot het vriespunt is gedaald. In Nederland dan, want in België is de zanger nog altijd onverminderd populair.”

Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte sluit zich daar vervolgens bij aan: “Hoewel mensen in Nederland nu wel een klein beetje Hazes-moe zijn, is Dré bij onze zuiderburen nog steeds mateloos populair. Hij is daar dan ook vaak te gast in tv-programma’s.”

Horrorkijkcijfers

Maar iemand die zo ontzettend populair is in België moet dan toch ook hoge kijkcijfers scoren? De docusoap van André die in ons land te zien is op Videoland, wordt bij onze zuiderburen gewoon uitgezonden op de televisie. Staat die docu daar in de kijkcijfer top 5? Nee. De top 10 dan misschien? Top 15? Ook niet. Top 20 dan? Oók al niet.

Kijkcijfergeleerde Tina Nijkamp is in shock. “De documentaire over André Hazes, Crossroads, ging dinsdag in België in première op VTM2, zeg maar de RTL5 van daar. Hoe heeft het in België gescoord? Mwoah. Zeer matig. Het staat niet in de top 20 van best bekeken tv-programma’s daar. Dus helaas. Nog geen doorslaand succes.”

Nog geen 100 duizend

Hoeveel mensen hebben er gekeken? Tina vervolgt op haar kijkcijferkanaal: “In totaal hebben er 99.251 mensen gekeken vanaf 21.50 uur op VTM2. En slechts 8,1 procent marktaandeel. En dat is niet veel, ook niet voor VTM2. Op dat slot scoorden eerder titels als Villa Zuid-Afrika en De Vuilste Jobs rond de 180 duizend kijkers.”

Ze vervolgt: “Oei. Geen goed kijkcijfernieuws dus voor André. Ook in commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar geen goede score: marktaandeel 6,5 procent.”

Slechte kaartverkoop

Ondertussen loopt de kaartverkoop van André’s comebackconcert nog steeds héél slecht. Er lijkt paniek te heersen in kamp-André, want hij heeft nu een repertoire-draai aangekondigd. Hij gaat tóch weer de door hem zo gehate volksliedjes zingen waar hij beroemd mee is geworden. Maar is Ahoy anno 2023 niet gewoon te hoog gegrepen?

Zijn zus Roxeanne Hazes lijkt iets meer realiteitszin te hebben. Zij houdt het bij Paradiso-achtige zalen, zei ze van de week in RTL Boulevard. “Ik zou het heel gaaf vinden om ooit in een AFAS of Ziggo Dome te staan, alleen ik ben wel heel realistisch. Ik ben niet zo groot. Hahaha. Weet je wel. Dus ik denk dat dat bij een droom blijft. Misschien ooit.”

Grafiek

Tina deelt gedetailleerde kijkcijferinformatie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als André Hazes jr. wil, zou RTL 4 dan een soap over hem moeten uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen