Caroline Tensen aangevallen door journalistes: ‘Hoezo een taboe?!’

Caroline Tensen wordt keihard aangevallen door een aantal prominente journalistes. Ze zat gisteren aan tafel bij Eva Jinek omdat ze het boegbeeld van de overgang is geworden. “Hoezo een taboe?!”

Caroline Tensen en Kitty Herweijer © RTL, NPO

Na jaren quizvragen voorlezen in Eén tegen 100 en de muze spelen van Leco van Zadelhoff, heeft Caroline Tensen eindelijk een roeping gevonden. De 59-jarige presentatrice is het boegbeeld geworden van de overgang en gisterenavond zat ze in die hoedanigheid aan de talkshowtafel van Eva Jinek. Om taboes te doorbreken.

‘Koop m’n boek!’

Taboes doorbreken over de overgang? Zó cliché, roepen meerdere journalistes op sociale media. “Hoeveel vrouwen hebben de afgelopen twee decennia de overgang uit de taboesfeer gehaald?”, sneert onderzoeksjournaliste Kim van Keken.

En Telegraaf-sterjournaliste Kitty Herweijer klaagt: “Taboe, taboe, taboe, koop mijn boek, luister naar mijn cliché-podcast, neem een abo op iets met een lucratieve sponsordeal voor mezelluufff.”

Het is alleen maar ter verrijking van Caroline zelf, suggereert zij. “Ik wil een taboe op het hijgerige en onnodige gebruik van het woord ‘taboe’.”

‘Stop ermee!’

Nederlands Dagblad-journaliste Reina Wiskerke is ook geïrriteerd. “Stop eens met beweren dat je een taboe doorbreekt.”

NRC-columniste Aylin Bilic: “Zucht.”

Volkskrant-columniste Emma Curvers is niet onder de indruk van Caroline. “Sommige taboes groeien kennelijk als Japanse duizendknoop terug als ze tien dagen niet in de media besproken zijn.”

En AD-verslaggever Jeffrey Stevens (geen vrouw): “Tanja Jess had de overgang toch al uit de taboesfeer gehaald, twee maanden geleden bij Op1?”

‘Taboe, taboe!’

Kim van Keken wordt een beetje moe van al die taboevrouwen. “Eerst gaan ze kinderen krijgen (taboe!), dan naar een relatietherapeut (taboe!), dan scheiden (taboe!), dan krijgen ze een jongere vriend (taboe!) en dan komt de overgang (taboe!). Het hele leven is een taboe.”

Volkskrant Magazine-columniste Esma Linnemann is iets genuanceerder: “Hmm, ik denk niet dat we in wet-en regelgeving, of in de zorg toegerust zijn op de vele verschijningsvormen (en vooral:de excessen) van de menopauze. Taboe is groot woord, het is meer een soort onverschilligheid”

Kim: “Prima om het ergens over te hebben, maar waarom altijd zo theatraal taboedoorbrekend roepen. Het is juist dodelijk voor elk normaal gesprek erover.”

Jinek

Caroline bij Jinek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Caroline Tensen die de overgang bespreekbaar wil maken: heel cliché of taboedoorbrekend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen