René van der Gijp krijgt klap terug: ‘Hij is een eersteklas hufter’

René van der Gijp krijgt weer een verbale klap terug van Maarten van Rossem. Het jurylid van De Slimste Mens noemt hem een ‘eersteklas hufter’. “Het is een man die zich niet kan gedragen.”

Maarten van Rossem en René van der Gijp © KRO-NCRV, SBS 6

Maarten van Rossem blijft het mediarelletje over zijn ruzie met René van der Gijp maar voeden. Het jurylid van De Slimste Mens mag graag klagen over showmedia die alles zouden opblazen, maar zelf doet hij er net zo hard aan mee. ‘Ruzie Gijp en Maarten escaleert: ‘Eersteklas hufter!”, luidt de kop boven een fragmentje op zijn eigen YouTube-kanaal.

Domoren

Wat is er nu weer aan de hand? Maarten heeft Vandaag Inside in zijn kijkcijferhit De Slimste Mens ‘platte pret voor mensen met beperkte intelligentie’ genoemd, waarna René hem weer een ‘zelfingenomen kwal‘ kwal noemde. En daar reageert de 79-jarige historicus nu weer op.

Tom Jessen, de presentator van Maartens podcast: “Je hebt de kijkers van VI weggezet als domoren en er zijn ook heel veel kijkers van dat programma die naar deze podcast luisteren en die waren daar toch niet zo happy mee.”

Eersteklas hufter

Maarten blijft bij zijn mening. “Ik vond zelf mijn beschrijving, ‘het is platte pret voor mensen met een beperkte intelligentie’, eigenlijk helemaal niet beledigend. Het is een heel objectieve beschrijving van de werkelijkheid.”

Tom: “Ik heb het idee dat het met jou en Gijp niet meer goed komt.”

Maarten: “Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen, aangezien de allereerste en enige keer dat ik met hem daar aan die tafel heb gezeten, ik hem een eersteklas hufter vond. Ja, een man die zich niet wist te gedragen.”

Humor

Tom: “En toch iemand is met humor.”

Maarten: “Ja, het is maar net wat je humor vindt natuurlijk. Mijn indruk was dat het daar aan die tafel – ik weet niet of het alleen Gijp was of die anderen ook – toch een sfeer hing van: zo, die Van Rossem gaan we eens even lekker afknijpen. Had het van tevoren gemeld, dan had ik kunnen zeggen: dan kom ik niet.”

René hakte destijds op Maarten in, omdat hij zich minachtend uitliet over het VI-publiek. Maarten nu: “Ja, die maakten op mij ook niet de indruk alsof ze het buskruit hadden uitgevonden. Laat ik dat zeggen.”

Fragment

Het fragment uit de Maarten-podcast:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen