Johan Derksen noemt Rachel Hazes trut: ‘Dit wordt een rechtszaak’

Johan Derksen heeft Rachel Hazes live op televisie uitgescholden voor ’trut’, een behoorlijk gewaagde belediging na het omstreden kroketvonnis van de rechter. “Dit wordt weer een rechtszaak!”

Johan Derksen en Rachel Hazes © SBS 6

We zijn op een hellend vlak terechtkomen: iemand uitschelden voor ‘gecremeerde kroket’ mag van de rechtsprekende macht niet meer. Rachel Hazes heeft bij de rechter een verbod op deze bijnaam geëist en dat is toegekend: als Yvonne Coldeweijer haar nog één keer zo noemt, dan moet ze weer met de pet rond bij haar spionnenleger.

‘Rachel is trut’

Wilfred Genee bracht het gisterenavond ter sprake in Vandaag Inside. “Ik mag jou dus geen gecremeerde kroket noemen, hè? Want dan kun jij een rechtszaak tegen mij beginnen.”

Collega Johan Derksen daarop: “Dan heb je helemaal geen gevoel voor humor en je hebt geen incasseringsvermogen.”

Özcan Akyol: “En geen vrijheid van meningsuiting.”

Johan: “Wat een onzin, wat een onzin. Dat je daarvoor naar de rechter stapt. Er liggen zúlke pakken proces-verbaal die de mensen nog af moeten werken, komt die trut en gaat die naar de rechter daarover!”

Ernstig scheldwoord

Wow, trút? Het is natuurlijk behoorlijk gewaagd dat Johan vlak na het kroketvonnis met deze uitspraak op de proppen komt. Trut moet in het universum van Rachel een buitengewoon ernstig scheldwoord zijn. Het betekent volgens de Van Dale immers een ‘onelegante, saaie, stijve vrouw’. Oftewel? De toga’s van Rachel kunnen weer aan de slag!

Wilfred vreest het ergste: “Dit wordt weer een rechtszaak! Het is goed dat je geen ‘gecremeerde kroket’ zei, want dan had je problemen gehad. Toch, hè?”

Johan: “Je mag heel veel niet meer zeggen, hè?”

Van de zotten

Het is natuurlijk een glijdende schaal dat we nu ineens met dat kroketverbod zitten. Gelet op wat er momenteel allemaal over Rachel gezegd wordt op de Facebook-pagina’s van RTL Boulevard en Shownieuws, kunnen ze op het politiebureau in Mijdrecht maar beter vast een stapel voorgedrukte aangiftes klaarleggen voor La Hazes.

Aran Bade, de sterverslaggever van Boulevard, kan het allemaal niet geloven. “Ik vind het eigenlijk van de zotten. Het is nu de gecremeerde kroket, straks de gecremeerde garnaal. Ik vind het apart. (…) Rachel heeft op alle punten gewonnen, maar aan de andere kant denk ik altijd: wat heb je hier nou mee bereikt?”

‘Het is bizar’

Uiteindelijk heeft Rachel gewoon verloren, vindt Aran. “Ze zegt: ‘Ik heb eens te meer aangetoond dat ik die brief niet heb gelekt.’ Ja, hoe zeker is dat? Ik vind zelf ook: om die term [gecremeerde kroket] nou niet meer te mogen noemen… Dat blijft een beetje bizar”, aldus de verslaggever, die denkt dat ze nóóit meer van deze twee woorden afkomt.

“Als ik Samantha Steenwijk hier noem, dan weten we allemaal gelijk weer: o, dieetpillen, dus ik vraag me wel af: in hoeverre is dit nou slim? Rachel heeft het woord ‘gecremeerde kroket’ nu bijna tot de Dikke Van Dale gekregen. We hebben het nu allemaal over die term, dus in hoeverre bereik je hiermee wat je wil, ondanks dat je je gelijk krijgt?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen noemt Rachel Hazes een trut. Vindt u het tijd voor een volgende rechtszaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen