Eva Jinek voelt zich vreselijk na sneer Steven Berghuis: ‘Echt rot’

Eva Jinek zit er ontzettend mee dat Ajax-voetballer Steven Berghuis haar talkshow heeft genoemd als zijnde een polariserend medium. “Ik vond het echt rot. Het is wrang dat hij het zo heeft gevoeld.”

Eva Jinek en Steven Berghuis © RTL

Steven Berghuis stapte anderhalf jaar geleden over van Feyenoord naar Ajax en keerde afgelopen weekend voor het eerst terug in een volle Kuip. Rotterdamse fans zijn boos dat Steven nu met tien andere mannen voetbalt dan voorheen en daarom waren er zorgen over de veiligheid in het stadion. Dat de media de boel ophitste, hielp volgens Steven niet.

Berghuis boos

Eén van die media is volgens Steven de talkshow van Eva Jinek. Zij had vlak voor het weekend een item over de spanningen rondom de voetbalklassieker en dat werd als volgt aangekondigd op Twitter: “Het belooft een wedstrijd om leven en dood te worden: de klassieker Feyenoord – Ajax aanstaande zondag. De gemoederen lopen deze keer hoog op.”

Belachelijk, vindt Steven. “Ik heb heel domme mensen aan het woord gehoord. Dan begin ik met René van der Gijp, de domste eigenlijk met de dingen die hij zegt. (…) RTL met Jinek die een tweet de wereld in stuurt dat de Klassieker er eentje wordt van leven en dood… Waarom moet je die woorden gebruiken?”

Geen slimme tweet

Waar Eva elke mogelijkheid aangrijpt om de verharding van onze maatschappij te verfoeien, doen de jongens en meisjes op haar redactie dus vrolijk mee aan het clickbaitcircus. “Dat was natuurlijk niet de slimste tweet”, merkt Hans Kraay jr. op als hij gisterenavond bij de presentatrice aan tafel zit.

Eva daarop: “Ja, de bewoording ‘om leven en dood’. Ons hele gesprek in de uitzending ging over de-escaleren. We hadden de burgemeester van Rotterdam om te praten over normaal doen eigenlijk. Het was alleen maar daarop gestoeld, omdat we het belachelijk vinden wat er überhaupt online tegen hem werd gezegd.”

‘Ik vond het rot’

Eigenlijk staat Eva dus vierkant achter Steven, wil ze zeggen. “Dan vind ik het heel wrang dat hij het zo heeft gevoeld. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien.”

Hans even later: “Je hoeft je niet meer druk te maken om die tweet, want je hebt je druk gemaakt om die tweet, hè?”

Eva: “Ik vond het echt rot, juist omdat wij het als programma ook belachelijk vinden dat iemand dan zo bejegend wordt online. Dan zijn we zo blij dat we de burgemeester hebben om te praten over normale mensen die normaal van voetbal genieten, om te de-escaleren.”

‘Zó jammer’

De online redactie heeft zich vergaloppeerd, vindt Eva. “Dat een tweet die niet goed is verwoord – echt verkeerd – helemaal niet de lading dekt van onze uitzending, vond ik echt zó jammer, omdat wij hem juist een hart onder de riem wilden steken. Van: doe alsjeblieft in godsnaam normaal. En we hadden daar de beste spreker voor.”

Al met al is duidelijk dat Eva op dit punt absoluut niet blij is met haar redactie. Krijgen we over vijftien jaar Matthijs-achtige onthullingen in de Volkskrant? “Jij had hier op je knieën moeten zitten, en moeten zeggen: sorry, mevrouw Jinek!”

Eva kennende is dát natuurlijk uitgesloten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Eva Jinek sorry moet zeggen voor haar Steven Berhuis-tweet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen