Wierd Duk geen fan van Marcel van Roosmalen: ‘Deugende clown’

Wierd Duk is absoluut geen fan van Marcel van Roosmalen, die momenteel een column heeft in de kijkcijferhit De Oranjewinter. Hij vindt dat zijn trucje begint te vervelen. “Deugende clown.”

Marcel van Roosmalen en Wierd Duk © NPO, SBS

Marcel van Roosmalen is drukker dan ooit. Naast zijn dagelijkse podcast Weer Een Dag en zijn talkshow Media Inside, is hij in nog veel meer media te zien, te lezen en te horen met zijn commentaar. Zo zit hij momenteel ook met een column in de kijkcijferhit De Oranjewinter. Wie er geen fan van is? Telegraaf-journalist Wierd Duk.

Deugers

De columns van Marcel vallen niet in de smaak bij Wierd, die de geliefde is van Fidan Ekiz. Hij zegt in Nieuwe Revu: “Hij is briljant in het uitmelken van één trucje: telkens iemand anders afzeiken met veel hyperbolen en een uitgestreken gezicht. Ik heb het na een paar keer wel gezien, maar anderen vinden het kennelijk heel grappig.”

Wat vindt Wierd ervan dat ook hij vaak in de zeik wordt genomen door Marcel? “Dat hij mij heeft afgeserveerd, vind ik geen probleem. Als je Wierd Duk in het openbaar aanvalt, baken je je territorium af waardoor je tot de club van deugers wordt gerekend.”

Clown

Marcel wil graag tot die groep van ‘deugers’ behoren, meent Wierd. “Van Roosmalen vond het kennelijk opportuun om deel uit te gaan maken van die groep. Ik zie hem niet als journalist, meer als clown.”

Hij besluit: “Ik beschouw hem niet als collega. Hij kent zoals gezegd één trucje: met een chagrijnig smoelwerk andere mensen afserveren. Op den duur is dat natuurlijk wel klaar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen