Angela de Jong geeft Renze Klamer op: ‘Richting het afvoerputje’

De overstap van Renze Klamer naar RTL 4 is vooralsnog niet wat er naar verwacht werd. Het laatste wat hij nu kan gebruiken is een negatieve column van Angela de Jong. En toch is die er nu.

Angela de Jong en Renze Klamer © NPO, RTL

Angela de Jong maakt vandaag in haar beruchte AD-column behoorlijk gehakt van de talkshow van Renze Klamer. De presentator is momenteel elke zaterdag- en zondagavond op zender met zijn programma, maar de opiniediva is er niet van onder de indruk. Sterker nog: ze maakt zich nu al ernstige zorgen over zijn tv-carrière.

Afvoerputje

Het lijkt erop dat Renze een beetje ten onder aan het gaan is, nog voordat hij überhaupt heeft kunnen opbloeien, vindt Angela. “Soms zie je een leuke, talentvolle presentator langzaam richting het afvoerputje drijven en kun je als kijker alleen maar een schietgebedje doen dat iemand ingrijpt voor het te laat is.”

Ze wijst erop dat Renze jarenlang gold als ‘een van de kroonprinsen van de NPO’. “Liep zich in de luwte op radio en tv warm om zich in het rijtje Jeroen Pauw en Eva Jinek te voegen.”

Diep medelijden

Renze is daar echter wel héél ver van verwijderd, vindt Angela. “Ik heb me nu een paar weekenden door Renze op zaterdag heen geworsteld en ik kan alleen maar diep medelijden met hem hebben.”

De rol van showman die Renze bij RTL speelt staat hem volgens haar totaal niet. Ze ergert zich met name aan het ‘infantiele’ nieuwsquizje dat hij speelt met zijn gasten. “De kijkcijfers van Renze zijn er dan ook naar, op zaterdag én zondag.”

Gunfactor

Angela vindt het zonde dat er niet meer gebruikgemaakt wordt van het talent dat Renze is. “Hij heeft de gunfactor en heeft bewezen dat hij een onderhoudende talkshow kan maken.”

Dit is het echter allemaal net niet, vindt ze. Angela hoopt dat er iemand in de zendertop van RTL tot het besef komt ‘dat hij een programma verdient waarin hij zichzelf kan zijn’.

AD-column

De AD-column van Angela de Jong:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Renze Klamer de verwachtingen waarmaakt op RTL 4?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen