Peter Gillis nog niet ontslagen: ‘Hij is te belangrijk voor SBS 6’

Peter Gillis wordt waarschijnlijk niet de laan uitgestuurd door SBS 6, omdat hij simpelweg te belangrijk is voor de zender van John de Mol. Dat stelt mediajournalist Jordi Versteegden van De Telegraaf.

Peter Gillis © Friso Keuris

Het is volgens mediacommentator Harry Vermeegen een gotspe dat Peter Gillis gewoon verder mag bij SBS 6, ondanks dat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn vriendin Nicol. “Daar vinden ze ook allemaal maar van: ga je gang maar”, zegt hij. Volgens Angela de Jong is het duidelijk: zij stelt dat Talpa moreel failliet is.

‘Gillis te belangrijk’

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden wijst erop dat Talpa gewoon geld wil verdienen. “Kijk, hoe het gewoon werkt in de televisiewereld: Peter Gillis is veel te belangrijk voor SBS 6 om hem nu aan de kant te gaan zetten”, zegt de tv-kenner in de cultuur- en mediapodcast van de krant.

Peter moet ‘op z’n minst een harde waarschuwing’ krijgen, vindt Jordi. “Wat die man moet gaan doen is gewoon diep door het stof gaan en wel in de uitzending van Massa is Kassa. Dat moet een verhaallijn worden in die serie, want dat is de enige manier waarop dit uiteindelijk opgelost kan worden.”

Massa is Kassa is, samen met de Meilandjes en Vandaag Inside, een van de weinige hits van SBS 6.

Ongelooflijk

Jordi vindt het ‘ongelooflijk’ dat Peter aanvankelijk gelogen heeft over zijn aanhouding door de politie. Niet alleen tegen de pers, maar zelfs tegen Talpa. “Dit vind ik alles behalve sympathiek. Het gaat gewoon over hoe je met de pers omgaat, degenen die je ook nodig hebt op het moment dat je iets te promoten hebt.”

Hij vervolgt: “Als er dan iets speelt in privésfeer, dan ga je er in één keer keihard over liegen. Ik kan hem normaal gesproken bellen. Dan neemt hij direct op en zegt hij waar het op staat, maar nu is hij toch een beetje doorgeschoten. Dit is niet hoe we Peter kennen.”

Controlfreak

Waarom Peter zo heeft zitten liegen? “Peter is gewoon een enorme controlfreak, iemand die graag alles zelf in handen heeft en misschien had hij zelf nog wel op een later moment bekend willen maken dat dit gebeurd is. Die kans heeft hij niet gehad. Het is uitgelekt dat hij is opgepakt. Maar om dan te gaan liegen… Dat moet je niet doen.”

Het is niet zo dat Jordi nu walgt van Peter. “Het is een hartstikke vriendelijke man en ik ben door hem hartelijk ontvangen, maar wat wil je als er pers over de vloer komt? Dan wil je een goed visitekaartje afleveren, maar buiten dat durf ik te zeggen dat ik hem een sympathieke vent vind.”

Instagram

Peter en zijn vriendin:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter Gillis is alleen te belangrijk voor SBS 6 als zijn kijkcijfers hoog blijven. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen