Maarten van Rossem walgt van PVV-stemmende Martien Meiland

Maarten van Rossem vindt het walgelijk dat Martien Meiland een PVV-stemmer is. Hij heeft de SBS 6-familie daardoor volledig afgeschreven, bekende hij gisterenavond in De Slimste Mens.

Martien Meiland en Maarten van Rossem © RTL, NPO

Het is geen geheim dat de Meilandjes islamkritisch zijn. Sterker nog: de ‘rot op joh, met je boerka, het zijn net pinguïns!’-uitspraken van Erica Meiland hebben de familie bijna de kop gekost. Nog voor de controverse daarover bekende Erica al eens dat ze vroeger voor de PVV wilde werken, omdat ze een hekel heeft aan hoofddoekjes.

Martien als quizvraag

Dochter Maxime steunt de islamkritiek van haar moeder en ook pater familias Martien Meiland is het daarmee eens. Hij heeft bij de afgelopen verkiezingen op Geert Wilders gestemd, bekende hij vorig jaar september. “Het wordt ook echt te vol in Nederland. Ik vind het echt. Ja, ja. Te druk.”

Het kwam gisterenavond voorbij als quizvraag in De Slimste Mens. “Op welke partij heeft Martien Meiland bij de laatste verkiezingen gestemd?”, vroeg presentator Philip Freriks. “Dat vertelde hij in het programma Boerderij van Dorst.”

Kandidaat Jip van den Toorn, cartoonist van de Volkskrant: “Op PVV.”

Maarten gaat los

De reden dat de stemvoorkeur van Martien als quizvraag in De Slimste Mens zat is natuurlijk dat jurylid Maarten van Rossem dan he-le-maal los kan gaan: goed voor de kijkcijfers. Om dezelfde reden werd het fragment van Martien en zijn PVV-bekentenis in januari ook al eens uitgezonden in de NPO 2-quiz. “Hij is niet goed snik!”, riep Maarten toen.

Hoe reageerde Maarten gisterenavond op de PVV-stemmende Martien? “Je zal het maar bekennen, hè? Ik had al geen hoge pet op van die familie, maar dit is wel zo’n beetje de punt die je erachter kunt zetten.”

‘Schiet hem dood!’

Philip: “Maar goed, je had geen hoge pet op, dus je keek er wel naar?”

Maarten: “Nee, ik heb het nooit gezien, moet ik zeggen, maar je leest… Dit hangt samen met een veel groter probleem, Philip, namelijk dat je voortdurend op de hoogte bent van dingen waar je helemaal niet van op de hoogte wil zijn. Wat mij betreft schieten ze Johnny Depp morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek. Er is niet aan te ontsnappen.”

“Er zit geen knop op je hoofd ‘delete’. Dat zou ik de evolutie graag willen opdragen: een deleteknop. Dat je al die lulkoek over die zangeressen en die ruziemakende echtparen, Will Smith, zou kunnen opruimen. Ik weet het allemaal.”

Tweet

Martien laat zich nauwelijks uit over politieke onderwerpen. Erica doet dat wel. Zij verzamelt dagelijks islamkritische artikelen op haar Twitter-pagina, zo ook gisteren nog:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen