Martien Meiland stemt op Geert Wilders: ‘Nederland is te vol’

Martien Meiland heeft bij de afgelopen verkiezingen gestemd op de partij van Geert Wilders. Hij steunt de PVV omdat hij Nederland te vol vindt en geen begrip heeft voor hoofddoekjes.

Martien Meiland en Caroline van der Plas © NPO

Dat Erica Meiland zich goed kan vinden in de standpunten van de PVV was al bekend. Sterker nog: ze wilde er zelfs ooit gaan werken. Maar nu komt ook Martien Meiland ervoor uit dat hij zich kan vinden in de standpunten van Geert Wilders. Hij onthulde het gisteren voor het oog van 665.000 kijkers in de tv-show Boerderij van Dorst.

Martien stemt Geert

Martien brengt in dit programma tijd door met Caroline van der Plas, de voorvrouw van de BoerBurgerBeweging. Ze kunnen het direct goed met elkaar vinden, maar hij heeft niet op haar gestemd. “Nee, het is een heel nieuwe partij. Dat kende ik niet, maar dat is nu een heel ander verhaal.”

Waar heeft hij dan wel op gestemd? “Ik heb Geert Wilders gestemd. Ja, ik heb Geert gestemd. Ja, moet je luisteren, ik wist het niet! Nou ja, op wat je moest stemmen. En toen dacht ik: nou, dan doe ik die man. Het wordt ook echt te vol in Nederland. Ik vind het echt. Ja, ja. Te druk.”

Racist

Caroline vindt het dapper dat Martien daarvoor uitkomt. “Ja, weet je, als je zoiets zegt dan word je gelijk als een racist bestempeld, hè? Terwijl de zorgen die Martien heeft, die hebben heel veel mensen. En dat wil niet betekenen dat je alle vluchtelingen moet weigeren.”

Martien: “Nee, dat vind ik ook.”

Caroline: “Maar je kan wel kijken van: wie laat je toen en wie niet?”

Grote partij

Martien: “En dan zijn er bekende Nederlanders die dan niet durven te zeggen op wie ze stemmen. Dan denk ik: hoezo durf jij dat niet te zeggen? Was het niet ook deze keer de tweede grootste partij na de VVD?”

Caroline: “Nee, D66 en daarna PVV.”

Martien: “Ja, dat wil toch al wat zeggen?”

Raven: “Het is een heel grote partij.”

Martien: “Ja, daarom! Wat heb jij gestemd?”

Raven: “Ik heb ehh… Nou, daar word ik ook voor afgemaakt als ik dat hier hardop zeg. Ik heb Partij voor de Dieren gestemd.”

Martien: “Oh, Erica ook!”

Hoofddoekjes

Raven vindt het toch een beetje gek dat Martien op de PVV stemt. “Zo’n Geert Wilders is best wel onverdraagzaam in wat hij zegt over bepaalde minderheden. Over Marokkanen bijvoorbeeld.”

Martien: “We hebben het ook een hele tijd gehad over het dragen van de hoofddoekjes. Dan denk ik: mevrouw, waarom moet u een hoofddoekje op? Omdat de man niet naar de vrouw kan kijken omdat hij seksueel opgewonden wordt? Dan denk ik: dan doe je toch een heel groot ding om je eigen kruis heen? En laat die vrouw lekker mooi haar haar wapperen in de wind. Daar gaat het in feite om. Allemaal die mannen, hè? Die mannen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen