Martien Meiland afgekraakt in De Slimste Mens: ‘Niet goed snik!’

Martien Meiland is volledig de grond ingeboord in de kijkcijferhit De Slimste Mens. De realityster is volgens jurylid Maarten van Rossem ‘niet goed snik’ omdat hij op de partij van Geert Wilders stemt.

Martien Meiland en Maarten van Rossem © NPO

Een kandidaat van De Slimste Mens moest in de uitzending van gisteren een vraag beantwoorden over Martien Meiland. Om de vraag in te leiden werd een fragment getoond van zijn optreden in de boerderijtalkshow van Raven van Dorst. Daarin vertelde de SBS 6-presentator op de PVV van Geert Wilders te stemmen. “Nederland is te vol.

Martien stemt PVV

Martien kan zich erg goed vinden in de standpunten van de PVV. “Ik heb Geert Wilders gestemd. Ja, ik heb Geert gestemd. Ja, moet je luisteren, ik wist het niet! Nou ja, op wat je moest stemmen. En toen dacht ik: nou, dan doe ik die man. Het wordt ook echt te vol in Nederland. Ik vind het echt… ja, ja, te druk.”

Na het fragment met deze uitspraken van Martien merkte De Slimste Mens-presentator Philip Freriks gisteren op: “We zagen daar die Martien Meiland zeggen dat hij dus voor de PVV had gestemd.”

‘Niet goed snik’

Daarop reageert jurylid Maarten van Rossem onverbiddelijk. “Ja, dat geeft dus aan dat hij niet goed snik is.”

Philip: “Maar los daarvan: je hoort weinig bekende Nederlanders dat zeggen of eigenlijk nooit. Is dat een soort doorbraak?”

Maarten: “Je kunt dat een soort van eerlijkheid noemen, maar ik geloof niet dat hij als politiek analist door iemand ooit serieus wordt genomen. Hij had net zo goed kunnen zeggen: ‘Ik heb op mijn eigen konijn gestemd’, want dat had in feite geen fundamenteel verschil gemaakt. Die indruk maakt hij toch ook.”

‘Fatsoenlijke partij’

Geert Wilders en zijn PVV werden een uurtje na De Slimste Mens ook besproken in de nieuwe talkshow van de mannen van VI. Johan Derksen: “Dat is in elk geval een veel fatsoenlijkere partij nog dan Forum voor Democratie. Dat mag je geloof ik niet zeggen, maar als die scherpe kantjes bij Geert Wilders eraf zijn, dan heeft hij ook heel redelijke dingen.”

Studiogast Özcan Akyol: “Alleen het probleem is dat hij van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen. Hij zet zichzelf buitenspel.”

Johan: “Eus, Eus, dat zijn dingen joh, dat gebeurt nooit.”

Extreemrechts

Özcan: “Nee, maar hij zegt het, dus hij kan ook nooit meedoen.”

Johan: “Daarom plaatst hij zichzelf buiten het hele gebeuren. Daarom is het zo jammer dat die man die rare trekjes heeft.’

Özcan: “Dat noem je extreemrechts.”

Johan: “Nou, hij heeft zijn programma en daar zitten hele linkse dingen in.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat de Meilandjes zo onder vuur liggen vanwege hun stemvoorkeur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen