Aaf Brandt Corstius en Marc-Marie Huijbregts in conflict met elkaar

Aaf Brandt Corstius en Marc-Marie Huijbregts zijn vorige maand, tijdens hun zomervakantie, ernstig in conflict geraakt met elkaar. Het betekende bijna het einde van hun succesvolle podcast.

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius © RTL

Ze maken nu al ruim anderhalf jaar een podcast met elkaar: Aaf Brandt Corstius en Marc-Marie Huijbregts. Dat is altijd in goede harmonie gegaan, maar vorige maand, tijdens hun zomervakantie, brak de pleuris uit. Aaf begon heel dominant op eigen houtje allerlei e-mails te sturen naar het bedrijf waar ze voor werken en daar was hij behoorlijk gepikeerd over.

‘Nou, nou, zeg’

Aaf en Marc-Marie bespreken het uitgebreid in de nieuwste aflevering van hun podcast, waarvan het thema – hoe kan het ook anders – ‘e-mail’ is. “Wij hadden een soort kleine strubbeling toen ik op vakantie was. Ik kreeg een e-mail van jou van onderuit de kan, zeg maar. Dat ik dacht: nou nou, zeg”, aldus de komediant.

De columniste daarop: “Moeten we dit nu allemaal gaan uitleggen? Jij vond dat ik niet zo’n gezellige e-mail had gestuurd.”

‘En anderen’

Het conflict in een notendop? Aaf en Marc-Marie hadden een aanvraag binnengekregen voor hun podcast, waarschijnlijk iets op het gebied van sponsoring, waar ze over wilden nadenken. Aaf zag het al direct niet zitten, liet dat ook aan Marc-Marie weten, maar wilde er toch nog even over nadenken.

Toen Aaf eruit was stuurde ze een e-mail aan het podcastbedrijf waarvoor ze werken. “Die e-mail stuurde jij naar Titus, de directeur van Tonny Media, ‘en anderen’, stond er. Toen bleek ik een van die ‘anderen’ te zijn”, aldus Marc-Marie.

Over de zeik

Marc-Marie was echt he-le-maal over de zeik. “Dat vond ik niet zo aardig. Ik had toen gezegd: ‘Allemaal prima, maar een beetje raar dat ik een van de anderen ben’. Ik bedoelde niet dat ik die aanhef moeilijk vond, maar dat ik vond dat je mij daarvoor even wat had moeten zeggen.”

De cabaretier vindt dat Aaf en hij eerst als team moeten overleggen, voordat er iets wordt teruggekoppeld aan het podcastbedrijf. “Toen kwam er van jou een onder-uit-de-kan-mail, zoals ik jou eigenlijk helemaal niet ken.”

Op eieren lopen

Waarom slachtte Aaf haar collega zo af per e-mail? Aaf: “Waarom ik boos werd, is omdat ik dacht: oh, moet ik nou de hele tijd op eieren lopen en opletten wie ik allemaal wel en niet aanspreek, en alle gevoeligheden meenemen? Daarom werd ik boos.”

Marc-Marie: “Het is niet de vorm die ik vervelend vind.”

Aaf: “Nee, je vond het vervelend dat ik jou niet eerst een aparte mail had gestuurd.”

Marc-Marie: “Ja, en dat wij dan vanuit ons tweeën een mail sturen van: goh, we gaan het uiteindelijk niet doen.”

‘Het is altijd prima’

Het escaleerde allemaal ontzettend. Marc-Marie: “Ja, ik eindigde mijn e-mail dan met: ‘Prima, het is sowieso altijd prima.’ Dat is natuurlijk een grapje. En dan zeg jij (zet heks-achtige stem op, red.): ‘Ja, je moet natuurlijk geen prima zeggen als het niet zo is.’ Dan denk ik: nou, nou, nou.”

Aaf: “Ja, ik was echt heel chagrijnig.”

Marc-Marie: “Ik heb jou toen gebeld. Ik dacht: het is fijn dat we elkaar horen. Het gaat anders van kwaad tot erger.”

Na vijf minuten bellen is het weer goedgekomen tussen Aaf en Marc-Marie. Op die manier wisten ze een abrupt einde van hun succesvolle podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets te voorkomen.

Podcast

Aaf en Marc-Marie over hun hoogopgelopen zomerconflict:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen