Erica Meiland wilde aan de slag voor PVV, hekelt hoofddoekjes

SBS 6-ster Erica Meiland wilde aan de slag voor de organisatie van Geert Wilders’ partij PVV. Ze hekelt hoofddoekjes en de onderdrukking van vrouwen, vertelt ze in de biografie van Martien.

Erica Meiland © William Rutten

Het is wel duidelijk op wie Erica tijdens de huidige Tweede Kamerverkiezingen gaat stemmen. De Chateau Meiland-ster kan zich goed vinden in de standpunten van de PVV, met name op het gebied van de islam. “Jij hebt ooit tegen mij gezegd dat je in de organisatie van Geert Wilders wilde”, legt Martien haar voor in zijn boek.

Erica steunt PVV

Erica bevestigt dat ze aan de slag wilde voor Wilders. “Ja, van de PVV. Omdat hij zo tegen de islam is. Ik ben in mijn leven een soort zoektocht begonnen over waar dat nou vandaan komt dat mannen zo doen tegen vrouwen. Hoe is dat nou gekomen? (…) Uiteindelijk kom je dan ook bij de islam terecht.”

Ze hekelt de rol van vrouwen in de islam. “Dan denk ik: het is bij elke sekte en elke religie hetzelfde liedje. Het zijn de mannen die de vrouwen willen onderdrukken. En dan is de vraag: waarom willen ze dat? Zijn mannen bang voor ons? Zijn mannen jaloers op ons? Zijn mannen gewoon slecht van binnen? Ik bedoel: dat ze dat kúnnen.”

Erica hekelt hoofddoekjes

Zelf moet Erica er niet aan dénken om over straat te gaan met een hoofddoekje. “Ik dacht dan altijd: stel dat het andersom is? Zou ik willen dat Martien in huis zit en dat-ie de deur uitgaat met een hele lap over zijn kop omdat ik bang ben dat-ie naar de buurvrouw kijkt? Ik moet er niet aan denken dat ik mijn partner zo moest onderdrukken.”

Ze vervolgt: “En stel dat hij onze kinderen had gebaard en dat ik hem nog steeds naar beneden zou willen drukken. Ik zou dat nooit willen. Dus dan zijn mannen, die dat blijkbaar wel willen, waarschijnlijk gewoon slechter van binnen. Egoïstischer. Ik denk dat mannen minder empathisch vermogen hebben.”

Erica aan de venlafaxine

Het vuur is inmiddels een beetje gaan liggen bij Erica, dus Fleur Agema kan voorlopig rustig blijven zitten waar ze zit. “Na mijn vijftigste kan ik veel meer denken: zoek het allemaal lekker uit. Maar in de basis ben ik altijd nogal explosief geweest. Net als mijn vader.”

Om haar emoties te temmen slikt Erica venlafaxine, want anders maakt ze zich de hele dag overal druk om. “Dan ben je ook niet meer gelukkig, want alles gaat zo aan je vreten en komt zo erg binnen, dat je gewoon dat je pilletje nodig hebt om een beetje normaal te functioneren.”

Het boek Martien kunt u kopen op Bol.com of, in een luxe-editie, op de website van de uitgeverij.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen