Evert Santegoeds niet bang voor afslachting door Yvonne Coldeweijer

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds is niet bang dat juicekoningin Yvonne Coldeweijer zijn ondergang inluidt. “Wij zijn toch niet te vergelijken met acht regels op een roze achtergrondje?”

Yvonne Coldeweijer en Evert Santegoeds © Instagram, SBS 6

De traditionele roddelbladen Privé, Story, Weekend en Party moeten altijd op maandag naar de drukker om op woensdag in de schappen te belanden, waar ze vervolgens een week lang met precies dezelfde nieuwtjes liggen. Is dit nog wel houdbaar nu ze forse concurrentie hebben gekregen van juicekanalen zoals die van Yvonne Coldeweijer?

Roze achtergrondje

Privé-baas Evert Santegoeds denkt van wel. “Volgens mij kan een juice channel prima bestaan naast het aloude medium van een compleet blad met een medische rubriek, reportages en alles. Dat is toch niet te vergelijken met acht regels op een roze achtergrondje? Ik ben daar minder benauwd voor dan menig collega in de serieuze pers”, zegt hij in Strikt Privé.

Collega Jordi Versteegden, showjournalist van De Telegraaf, vraagt daarop: “En die zinnetjes op een achtergrondje, is dat dan een sneer naar Yvonne Coldeweijer of is jullie contact juist goed?”

Snelle primeurtjes

Het is geen sneer, zegt Evert. “Dat is om te duiden wat het is. Zij heeft natuurlijk heel snelle primeurtjes. Met een blad kun je dat vergeten. Wij gaan op maandag naar de drukker en liggen woensdag in de winkel”, zegt hij. Dat heeft nadelen, maar het journalistieke succes blijft, aldus Evert. “Zoals laatst met Frank Masmeijer lukte dat nog heel behoorlijk.”

Evert maakt zich niet zo’n zorgen. “We hebben alle showbizzprogramma’s natuurlijk ook overleefd met z’n vieren. Er zijn vier bladen die ook na de komst van Boulevard alle vier nog bestaan. Dat geeft de burger moed. Uiteindelijk zullen de Donald Duck en de Privé overblijven, zeg ik altijd.”

Showbizzdino

Yvonne noemt Evert een ‘showbizzdino’. “Heeft ze ook gelijk in”, reageert hij in gesprek met Villamedia. “Ik ben begonnen toen zij nog in de poep lag. Ik bén de showbizzdino. Ik appte haar laatst toen wij de scoop hadden over de hereniging tussen André Hazes junior en Monique in Florida. ‘Met de groetjes van de showbizzdino.’”

Dat klopt, reageert Yvonne op haar juicekanaal. “Klopt, hij heeft me geappt 🤣. Vond ik grappig. Hij had alleen niet de scoop, maar wel de foto in Amerika die mijn scoop bevestigde. Thnx again.”

2,5 ton

Tot slot reageert Evert nog op zijn salaris van ruim 250 duizend euro per jaar. Daar is veel jaloezie over bij het Telegraaf-imperium. “Ik heb het wel gevoeld in het gebouw. Mensen die ‘zakkenvuller’ sisten als ze me in de gang voorbijliepen. Ik hoef me er niet voor te schamen, het was eindelijk het moment dat ik de auto kon kopen die ik wilde. Een Maserati.”

Yvonne heeft Evert op dit vlak overigens al ingehaald. Alleen al haar besloten spionnenchat met vierduizend leden levert een slordige 400 duizend euro omzet per jaar op. Ka-ching!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat alle vier de roddelbladen (Privé, Story, Weekend en Party) over vier jaar nog bestaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen