Peter Gillis bespeelt deskundige Shownieuws: ‘Damage control!’

Peter Gillis heeft gisterenavond vlak voor de uitzending van Shownieuws een van de deskundigen van het programma bespeeld. “Dit lijkt me echt damage control, om dit naar jou te sturen.”

Peter Gillis en Chatilla van Grinsven © Shownieuws

Het is voor de traditionele showrubrieken niet ongewoon om BN’ers de hand boven het hoofd te houden, maar met hun zendercollega Peter Gillis hebben de deskundigen van Shownieuws overduidelijk níet zo’n goede band. Slechts één van hen nam het in de uitzending van gisteren voor hem op, en fanatiek ook: Chatilla van Grinsven.

Liegende Peter Gillis

Chatilla heeft deze zomer heel veel items met Peter gedraaid voor een afvalrubriekje in Shownieuws. Nu Peter in het nieuws is vanwege de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers is het even geen tijd meer voor lachen, gieren en brullen. Vooral niet nu gisteren bleek dat Peter keihard heeft gelogen over zijn aanhouding door de politie.

Na die aanhouding wekenlang glashard te hebben ontkend, zelfs tegen zijn eigen werkgever Talpa, ging Peter gisteren alsnog met de billen bloot: hij is eind mei inderdaad meegenomen door de politie. De avond na de vermeende mishandeling zat hij gewoon, alsof er niets was gebeurd, in de live-uitzending van de vroege editie van Shownieuws.

Chatilla in de bres

Peter bracht zijn bekentenis gisterenavond naar buiten, tijdens de live-uitzending van de vroege editie van Shownieuws. Vlak daarvoor heeft hij contact gehad met Chatilla, die daar dus aan de desk zat. “Ik hoop in elk geval dat het incident niet al te erg was. Wat ik wel weet is dat ze in elk geval samen op vakantie zijn, Peter en Nicol, in het buitenland”, zei ze.

Presentatrice Dyantha Brooks: “Jij hebt zojuist contact met hem gehad?”

Chatilla: “Ja, en ik krijg allerlei foto’s ook doorgestuurd, ook vanuit Nicol, dat ze het heel gezellig hebben en ik zie ze lachen, ik zie ze glunderen.”

Damage control

Het is duidelijk wat hier speelt, aldus collega Guido den Aantrekker. “Een stukje damage control.”

Collega Iris van Lunenburg beaamt: “Dit lijkt me echt damage control, om dit naar jou te sturen. Dan weten ze dat jij dit bij Shownieuws gaat zeggen, zeker nu het vandaag naar buiten komt.”

Chatilla: “Ja, maar laten we het gewoon bij de feiten houden. Ik wacht gewoon heel rustig de zaak af. We weten alleen maar een aantal details, meer weten we niet. Nogmaals: ik hoop dat het incident niet al te erg is voor degene die wel echt betrokken erbij is. Ik weet in elk geval wel dat zij mij net geappt hebben, dat ze samen zijn en gelukkig zijn.”

‘Ze zijn heel happy’

Peter en Nicol zijn heel gelukkig samen, weet Chatilla. “Ze zijn daar, ze lachen en ik heb met Nicol gesproken, ze zijn happy. Dat is in elk geval een goed teken achteraf. (…) Ik hoop in elk geval niet dat hij iemand is die vrouwen in elkaar slaat en dat verwacht ik ook niet dat hij dat is.”

Guido denkt dat Peter zijn borst kan natmaken, vooral omdat hij gelogen heeft tegen zijn werkgever. “Het zet een enorme druk op de verhouding met Talpa.”

Duimschroeven

Televizier-journalist Jef Willemsen vindt het opvallend dat Shownieuws onverbiddelijk is voor Peter, twittert hij. “Je voelt ergens het einde van Massa is Kassa al naderen als zelfs het doorgaans voor SBS-sterren poeslieve Shownieuws Peter Gillis de duimschroeven aandraait… Onhoudbaar, of toch niet?”

Behalve Chatilla natuurlijk. “Chatilla die aan tafel bij Shownieuws bijna panisch ratelend haar vriend Peter Gillis probeert te verdedigen… Je zou voor de gein het transcript op moeten vragen om het punt te vinden. Goede eindexamenopdracht Nederlands ook.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chatilla van Grinsven in de bres voor Peter Gillis. Doorzichtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen