‘Bas Smit, je had gewoon van je VIP-deck af moeten komen!’

Bas Smit had op de avond dat zijn Amsterdamse Zomer-concert volledig in het honderd liep gewoon van zijn VIP-deck af moeten komen, vindt Privé-sterjournalist Jan Uriot. “En bardiensten draaien!”

Bas Smit en Nicolette van Dam © Instagram

Het gaat de geschiedenisboeken in als het Fyre Festival van de polder: het Amsterdamse Zomer-concert van Bas Smit en Nicolette van Dam. Tijdens de editie van vorige week zaterdag ontstond er een enorme chaos; mensen moesten uren in de rij staan voor een drankje, er ontstonden gevaarlijke situaties op de trappen en de mensen waren woest.

Gemiste kans

Nog tijdens het concert werden Bas en Nicolette geconfronteerd met honderden kwade reacties op de sociale media, maar ze bleven gewoon de hele avond in het VIP-gedeelte zitten.

Een gemiste kans, vindt Privé-sterjournalist Jan Uriot. “Wat hij fout heeft gedaan: toen de berichten binnenkwamen via de socials dat er in het veld klachten waren, had hij het podium op moeten lopen, de microfoon moeten pakken en moeten zeggen: ‘Jongens, wat is er aan de hand? Ik hoor dat er geen wijn en geen bier is, ik kom nu naar beneden!'”

Meehelpen

Bas had gewoon moeten meehelpen in de catering, samen met zijn VIP-aanhang, vindt Jan. “Zo van: ‘Nicolette gaat met me mee, een heel team gaat mee, allemaal even van dat VIP-deck af, we gaan helpen bij die bar!’ Dan toon je in elk geval je goede wil. Dat heeft hij niet gedaan.”

De gedupeerden van Bas en Nicolette kunnen worden gecompenseerd, maar dan moeten ze wel nóg een keer naar zo’n evenement van dit tweetal. “Daar moet je ook maar zin in hebben, want mijn vrienden Marit, Mieke en Andy hebben gezegd: ‘Ik ga nooit meer naar een feestje van Bas.’ Dat kan ik me ook wel weer voorstellen. Ze zijn nog steeds heel erg boos.”

Blije manier

Het hysterische gedrag van Bas werkt overigens op de zenuwen van Telegraaf-presentator Pim Sedee in de rubriek Wat Vindt Jan. “Wat is er met hem aan de hand? Of is hij altijd zo?”

Jan: “Het is een blije manier. Laat ik het daarbij houden. Overenthousiast.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas Smit was op de avond zelf al op de hoogte van de problemen. Had hij bardiensten moeten gaan draaien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen