Angela de Jong staat open voor deelname aan Make Up Your Mind

Angela de Jong heeft de uitnodiging om mee te doen aan The Masked Singer afgewezen, maar staat wél positief tegenover een eventuele deelname aan de Carlo Boszhard-show Make Up Your Mind.

Angela de Jong © RTL

We zien haar veelvuldig in talkshows, maar niet of nauwelijks in BN’er-shows: Angela de Jong. Ze onthult al twee keer te zijn gevraagd om mee te doen aan The Masked Singer, maar de uitnodiging te hebben geweigerd. “Die kans heb ik al twee keer gehad, maar dat ga ik echt niet doen, sorry”, zegt ze in de podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys.

Angela in drag?

Waarom wil Angela niet in The Masked Singer? “Ik doe televisie zeker niet tegen mijn zin in, maar wel heel duidelijk met in het achterhoofd: het AD moet er beter van worden. En dat worden ze als ik bij een talkshow zit en over televisie praat, maar niet als ik met een masker sta te zingen bij The Masked Singer.”

Toch zou ze Make Up Your Mind, waarin BN’ers zich verkleden als dragqueen, wél overwegen. “Daar zou ik sneller ja tegen zeggen dan tegen The Masked Singer, omdat ik bij mijn kinderen zie wat het programma teweegbrengt.”

Talkshows

Angela zit bijna elke week wel ergens in een talkshow. Ze zat gisteren ook voor het eerst in die van Renze Klamer. Daar is veel kritiek op gekomen, omdat Renze heeft geroepen dat hij alles anders wilde gaan doen. “Ik kondigde jou vandaag aan op Twitter en dat heb ik ook geweten”, zei de presentator gisteren tegen haar.

Daarop gaf Angela aan helemaal geen Twitter te hebben. “Oh is dat echt weer zo? Oh ja, jongens, ik heb het niet eens gezien. Het zal wel.”

Niet voor mezelf

Waarom zit ze steeds in al die talkshows? Angela in de podcast: “Ik heb ja gezegd tegen het aanbod van de krant om vijf columns te schrijven en om naar buiten toe zichtbaar te zijn, dus als er gebeld wordt – ook al komt het me niet uit – dan zit ik daar ’s avonds wel, want dat is voor het AD heel belangrijk. En het komt me heel vaak niet uit.”

Het is uit plichtsbesef, zegt ze. “Ja, want het betekent wel dat als ik om 23.30 uur of 00.00 uur klaar ben, ik in de taxi naar huis zit en dan nog twee talkshows moet kijken en dan een deel van de avond tot 3.00 uur ’s nachts terug zit te kijken. Het is nooit dat ik er zelf nou heel veel aan heb zeg maar. “

Avond vrij

Soms wenst Angela wel eens een avond vrij. “Af en toe bekruipt me wel eens het gevoel dat ik het best fijn zou vinden als ik mijn avonden weer eens terugkreeg. Ik werk heus niet hard hoor: mijn opa was boer en mijn andere opa was kruidenier en mijn vader was vrachtwagenchauffeur.”

“Die mensen werkten hard en ik zit op de bank en ik kijk tv-programma’s, maar het feit dat je altijd vanaf een uur of zes totdat je naar bed gaat met je werk bezig bent en er geen moment is om af te bouwen; dat breekt me af en toe op.”

Angela schreef gisteren haar laatste column van het seizoen. Ze keert over een maand terug van vakantie.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong als kandidaat in BN'er-shows als Make Up Your Mind. Doen of niet doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen