‘Wilfred Genee kan nooit meer aan de slag voor Studio Sport’

Wilfred Genee zou nooit meer aan de slag kunnen voor het instituut Studio Sport als zijn programma Vandaag Inside ten einde komt. “Die tijd is helaas net even voorbij”, zegt Kees Jansma.

Wilfred Genee en Kees Jansma © SBS 6, NPO

Het was in een ver verleden de grote droom van Wilfred Genee om aan de slag te gaan voor Studio Sport. Hij heeft ook meerdere pogingen gedaan, maar die waren niet succesvol. Toen Kees Jansma nog de baas van de sportafdeling was bij de NOS, heeft hij Wilfred keihard de deur gewezen.

Kort en krachtig

Wilfred was onuitstaanbaar, vertelt Kees in de podcast De Leeuw Lult Verder. “Wilfred kwam binnen bij Studio Sport en hij was natuurlijk heel veel jonger dan nu, maar had toen al dat aanmatigende, wat ik nu overigens best aantrekkelijk vind van hem. Maar toen dacht ik…”

Kees vond hem vreselijk pedant. “Hij vond Mart Smeets niks, hij vond eigenlijk niemand goed en geschikt en hij zei: ‘Hier ben ik.’ Ik zei: ‘Hartstikke leuk, tot ziens en we zien elkaar wel weer.’ Het was een kort en krachtig gesprek.”

Niet naar Studio Sport

Er is een constante dreiging dat Wilfreds huidige programma Vandaag Inside wordt opgeblazen. De grootste risicofactor is Johan Derksen (73), die allang de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Kan Wilfred na zijn VI-jaren nog aan de slag bij Studio Sport? Nee, denkt Kees. “Ook niet meer. Die tijd is helaas net even voorbij. Hij heeft te lang dit genre programma’s gemaakt.”

Vals en provocerend

Wilfred past niet bij de NOS, aldus Kees. “Ik vind hem een uitstekend presentator: vals, provocerend en hij verleidt je tot dingen die je misschien niet kwijt wil. Kortom: dat is voor zo’n programma uitstekend, maar voor Studio Sport op zondagavond zeven uur denk ik toch niet dat het kan. Er zit wel een verschil tussen Vandaag Inside en Studio Sport.”

Wat vindt hij zelf van Wilfred? “Het is gewoon een goede presentator, maar ik vind hem niet altijd even leuk.”

Fragment

Kees wordt steevast op de hak genomen in VI:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Wilfred Genee's tv-carrière rap bergafwaarts gaat als Johan Derksen en René van der Gijp ermee stoppen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen