Marieke Elsinga jaloers op Chantal Janzen: ‘Ik wil dat ook wel!’

Marieke Elsinga is lichtelijk jaloers op het tv-programma Beat The Champions van haar collega Chantal Janzen. Zoiets zou ze zelf ook wel willen presenteren. “Dat is leuk om te doen.”

Marieke Elsinga en Chantal Janzen © RTL

Meer en meer wil Marieke Elsinga zich in de toekomst gaan ontplooien op tv-gebied. “Ik zou wel tijd willen vrijmaken, en daar ben ik goed over aan het nadenken, om echt te groeien op televisie. Ik zou heel graag zélf meer programma’s willen presenteren”, zegt ze in de De Broadcast-podcast.

Marieke ambitieus

Ze doet toch al Boulevard? “Ik doe natuurlijk RTL Boulevard, maar ik zou zelf ook wel andere programma’s willen presenteren. Ik merk wel dat ik daar tegenaan loop, dat ik daar eigenlijk geen tijd voor heb, omdat mijn agenda gewoon té vol zit met andere werkdingen. Met RTL Boulevard, de ochtendshow en met bijvoorbeeld een I Can See Your Voice.”

Er moet dus iets gebeuren om stappen te kunnen zetten, aldus Marieke. “Daar moet iets veranderen om echt een groei te kunnen realiseren op het gebied van televisie. Daar ben ik wel mee bezig.”

Jaloers op Chantal

Wat voor show zou Marieke willen hebben? “Als ik aan studieprogramma’s denk, noem ik een Beat The Champions wat Chantal Janzen presenteert. Dat is een programma wat de snelheid en het strakke heeft van: we doen een quiz, maar je hebt wel het ad remme dat je met een kandidaat echt je persoonlijk geintjes kunt hebben en jezelf en ad rem kunt zijn.”

Als Chantal daarmee stopt, staat MArieke klaar. “Ik denk dat zo’n soort programma wel bij me zou passen. Het is ook een gunstig programma, omdat je een aantal afleveringen op een dag opneemt, dus agendatechnisch is dat nog wel haalbaar.”

Met camera op pad

Marieke heeft nog meer wensen. “Ik zou dolgraag ook ENG-programma’s willen maken, wat betekent dat je met de camera naar buiten gaat, de studio uit gaat om bijvoorbeeld Five Days Inside in te maken. Dat zijn documentaire-achtige programma’s waar ik misschien meters in moet maken en de kans moet krijgen om daarin te groeien.”

Ze vervolgt: “Het is een ambitie om in de komende paar jaar zoiets te gaan maken.”

Fusie

Maar wat als RTL en Talpa gaan fuseren en Marieke’s Qmusic dé grote concurrent is? “Ik vind het best spannend dat ik straks met één been in elk kamp staat, want de radiozenders van Talpa gaan dan onder RTL vallen, terwijl ik bij de grote concurrent Qmusic werk. Ik vind het wel spannend, maar ik maak me er niet echt zorgen om.”

“Ik heb er laatst ook over gepraat met Peter van der Vorst, mijn programmadirecteur bij RTL. Ik denk dat het allemaal prima samen kan bestaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen