SBS 6 krijgt dringend advies: ‘Trap even op de rem met de Meilandjes’

SBS 6 moet hoognodig even op de rem trappen als het gaat om programma’s met de Meilandjes, vindt entertainmentjournalist Jordi Versteegden van De Telegraaf. “Doe het rustiger aan.”

Martien Meiland © SBS 6

De Meilandjes waren de afgelopen weken veelvuldig te zien op SBS 6. Niet alleen met hun programma Chateau Bijstand, maar ook met een tsunami aan herhalingen van Chateau Meiland. Die waren te zien als vervanger van Vandaag Inside tijdens de kaarsabsentie van dat programma. Het pijnlijke? Er keken hooguit zo’n 250 duizend mensen naar.

‘Trap op de rem!’

Journalist Jordi Versteegden van De Telegraaf ziet dat als het bewijs dat SBS 6 niet langer in een situatie zit dat álles wat de Meilandjes aanraken verandert in goud. Als zijn collega Wilson Boldewijn opmerkt dat de zender eigenlijk niet zonder de tv-familie kan, zegt Jordi dan ook: “Ik waag het te betwijfelen.”

De Meilandjes zakken wat in, ziet hij. “Ze hebben maandag 1 miljoen kijkers gescoord [met de laatste Chateau Bijstand], maar er zijn toch wel echt steeds meer geluiden van mensen die zeggen: ‘Trap maar even op de rem, doe het even wat rustiger aan.’ Dat is ook wel tekenend voor die herhalingen die te zien waren.”

Meiland-loze zomer

Die Meiland-herhalingen waren een kijkcijferdrama. “Die werden maar door zo’n 200 duizend mensen bekeken. Ik denk dat ze even op de rem moeten trappen en dan na de zomer even rustig moeten terugkeren.”

Jordi vindt het goed dat er tot die tijd weinig Meiland-tv is. “Er zijn wel plannen om in de zomer weer wat herhalingen te laten zien, maar dat zal niet dagelijks zijn. Voorlopig dus even geen Meilandjes op televisie”, besluit bij bij Telegraaf TV.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een nieuw seizoen van Chateau Meiland: ja of nee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen