Bram Moszkowicz ontploft op tv: ‘John de Mol voor de bus gegooid!’

Bram Moszkowicz reageert boos en emotioneel op de suggestie dat zijn baas John de Mol mogelijk heeft gelogen over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland. “Hij wordt voor de bus gegooid!”

Bram Moszkowicz, John de Mol en Sébas Diekstra © SBS 6

Sébas Diekstra, die als advocaat vijf slachtoffers van het misbruikschandaal rond The Voice of Holland bijstaat, stelt dat er een vrouw is opgestaan die al in 2018 melding heeft gedaan van grensoverschrijdend gedrag bij de tv-show. En niet bij ‘zomaar de eerste de beste’. John de Mol beweert dat hij pas in 2019 voor het eerst hoorde over wangedrag bij de show.

Boos en emotioneel

Het is Bram Moszkowicz tegen het zere been dat er nu openlijk wordt getwijfeld of John misschien gelogen heeft, onder meer door nieuwsgigant NU.nl. De gevallen strafpleiter wordt nu al jaren door John aan het tv-infuus gehouden, dus zijn loyaliteit aan de mediamiljardair kent geen grenzen. Hij reageert dan ook boos en emotioneel.

Bram is flink pissig. “Als ik het zo zie allemaal: het is net Kafka, hè? Het is kafkaësk. Er is een mevrouw die niet nader wordt omschreven, die via de advocaat van haar aan de pers vertelt dat ze misschien aangifte gaat doen, om vervolgens dan de advocaat te horen zeggen dat het allemaal in 2018 gebeurd zou zijn”, zegt hij in Shownieuws.

Daar kun je je als John de Mol ook bijna niet tegen verdedigen, vervolgt Bram. “In die zin begrijp ik heel goed dat Talpa de verklaring afgeeft zoals ze die hebben afgegeven.”

John de Mol verbaasd

De verklaring die Johns persoonlijke assistent Erna Schmidt heeft afgegeven luidt als volgt: “Het verbaast ons dat de heer Diekstra zich niet eerst bij Talpa heeft gemeld voor wederhoor, maar dat wederom eerst de route via de pers word gezocht. Wij hebben verder niets toe te voegen aan de eerder afgegeven statements.”

Ze vervolgt: “Zolang niet duidelijk is wat precies de klacht is, waar en wanneer dat heeft plaatst gevonden en aan wie dit destijds in 2018 is gemeld, kunnen wij hier onmogelijk op reageren. Een ding is zeker dit heeft de directie nooit bereikt.”

‘Hij wil gewoon op tv!’

Albert Verlinde vindt dit een ‘best een redelijk antwoord’ van Talpa en stelt dat ‘als het al gebeurd is’ er mogelijk ‘een of andere loser op de vloer’ heeft gestaan die dit niet adequaat heeft opgepakt. “Dan zou ik als baas ook behoorlijk balen dat ik het niet eerder gehoord heb.”

Oftewel: John treft volgens Albert bij voorbaat al geen blaam. “Waarom zou Sebás Diekstra dit doen?”

Bram ontploft: “Omdat hij graag met zijn hoofd op televisie komt, denk ik!!!”

Privé-baas Evert Santegoeds is het eens met zijn collega’s: “Het is ook niet duidelijk om welke persoon het gaat!”

John voor de trein

Bram pissig: “Precies. Het is Kafka, hè? Je weet niet waar je je tegen kunt verdedigen. Of ze aangifte doet, weet ze nog niet niet. Daar moet ze zich nog over beraden. Nou, ik zou denken…”

Tooske Ragas: “Maar dat mag.”

Bram: “Nou, dat vind ik n… Dat is nogal wat, hè? Je gooit Talpa nu voor de trein.”

Tooske: “Ja, maar aangifte doen, heb ik begrepen in de afgelopen maanden dat we het hierover hebben, is ook heel wat.”

Bram: “Ja, nou…”

Albert: “Ja toch?”

Bram: “Hoezo?!”

Albert: “Als het gebeurd is…”

Bram: “Dan doe je aangifte, zou ik denken! Het zal me niet in dank worden afgenomen, maar als je het via de pers naar buiten brengt en je hebt een advocaat en je gooit iemand voor de bus, want dat gebeurt eigenlijk toch weer, en je blijft zelf anoniem, dan moet je ook aangifte doen, vind ik!”

Rotte sfeer

RTL Boulevard, dat tot de fusie tussen RTL en Talpa nog niet onder de invloedsfeer van John valt, is een stuk kritischer. Advocaat Clarice Stenger: “Als het klopt, dan kun je natuurlijk wel zeggen: er was daar natuurlijk al wel langer sprake van een onveilige, rotte sfeer waarin daar niet makkelijk over gesproken werd.”

Luuk Ikink: “Er was natuurlijk ook altijd sprake, hè, dat er in 2016 en 2017 al meldingen waren geweest. Nu is daar ineens een persoon bij gekomen.”

Aran Bade stelt dat slachtoffers nu pas opstaan omdat het Voice-onderzoek recentelijk is overgegaan naar het OM: “Ja, we hebben contact nog steeds met mogelijke slachtoffers ook en in het begon al werd ons duidelijk dat het in 2016 al aan de gang was.”

Clarice: “Het zal er altijd wel gespeeld hebben, kan ik me zo voorstellen.”

Luuk: “Het is niet zomaar, poef, in 2019 begonnen, natuurlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bram Moszkowicz: onafhankelijk deskundige of marionet van John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen