Arjen Lubach wil niet naar 19.00 uur, reageert op sneer Catherine Keyl

Arjen Lubach ziet het niet zitten om naar het voorheen prestigieuze 19.00 uur-slot van NPO 1 te verhuizen. Daarnaast reageert de talkshowhost ook op de sneer van Catherine Keyl.

Arjen Lubach © NPO

Het zit erop voor Arjen Lubach: de eerste vier weken van zijn nieuwe dagelijkse talkshow ‘De Avondshow met Arjen Lubach’ zijn een feit. Omdat hij het allemaal ontzettend heftig en zwaar vindt, heeft de presentator komende week vrij. Daarna maakt hij de laatste vijf weken van het eerste seizoen af.

Arjen vs Catherine

Typisch de watjesgeneratie, sneerde Catherine Keyl in De Telegraaf: “Ik kan me voorstellen dat dat vermoeiend is voor hem. Aan de andere kant: ik heb het vijftien jaar gedaan en dat scoorde ook niet onaardig. Ik denk dan ook weleens dat we soms te maken hebben met een watjesgeneratie.”

Arjen reageerde gisteren op die sneer aan tafel van de talkshow Op1. “Ik zag dat De Telegraaf een heel artikel had over de ‘watjesmentaliteit’ van de huidige generatie, maar het was gewoon een plannetje dat ik een weekje kon slapen en dan weer door kon gaan”, verdedigt hij zich.

Allang gepland

Het heeft niets met acute vermoeidheid te maken, maar gewoon met planning, aldus Arjen. “Het was allang gepland. We hebben vorig jaar al een keer gezegd: het is zó’n arbeidsintensief gebeuren, en we konden niet inzien of we dat zouden volhouden heel lang.”

“Toen heb ik geopperd: zouden we niet gewoon een pauzeweek kunnen inlassen, zodat we in elk geval één seizoen kunnen aankijken hoe het gaat en of het vol te houden is? Toen is dat meteen al afgedeald. (…) Misschien had ik ook wel door kunnen gaan.”

Niet meer op zondag

Het bevalt Arjen heel goed om dagelijkse tv te maken. Een terugkeer naar Zondag met Lubach ziet hij niet zitten. “Ik zou niet terugwillen naar de week. Het is slopend, maar het is ook het allerleukste werk ter wereld. Het levert mij minder stress op, want normaal sliep ik heel slecht omdat ik de hele week bezig was met: oh, het wordt kut zondag.”

Hij vervolgt: “Op woensdag dacht ik: we hebben nog niks. Op donderdag dacht ik: we hebben wel wat, maar het is slecht. Dit heb ik nu gedurende de dag en dan is het ’s avonds op tv geweest en ga ik lekker slapen.”

1,2 miljoen mensen

Critici stellen dat zijn dagelijkse talkshow minder relevant is dan Zondag met Lubach. “Dat maakt me niet. Als 1,2 miljoen mensen elke avond hun dag willen afsluiten met lachen om grapjes van mij over het nieuws…”

En wat vindt hij van de kritiek dat zijn programma wel héél erg op een Amerikaanse talkshow lijkt? “Het is grappig omdat mensen wel eens kritiek leveren van: ‘Ja, maar dat is gewoon een kopie van zo’n Amerikaanse latenightshow.’ Dan zeg ik: ‘Ja, dat is precies de bedoeling. Dat wilde ik graag.’”

Niet naar 19.00 uur

Er waren laatst geruchten dat Arjen zou verhuizen naar 19.00 uur, om na de debacles van M en Khalid & Sophie de definitieve opvolger van Matthijs van Nieuwkerk te worden. “Dat is toch helemaal niet een voordeel ten opzichte van ons tijdslot? Ik snap niet zo goed waarom dat als winst wordt gezien.”

“Het zevenuurslot is ooit gecreëerd door Matthijs van Nieuwkerk die op NPO 3 een talkshow had bedacht, die is succesvol geworden en naar 1 gesleept en toen werd het opeens de heilige vooravond. Dat was nooit het heilige talkshowslot ofzo, dat is gemaakt door De Wereld Draait Door en dat wordt nu niet geëvenaard door die andere shows.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arjen Lubach heeft na vier weken al vakantie nodig. Strak plan of watjesgeneratie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen