Rachel Hazes niet geraakt door lage kijkcijfers: ‘Boeit me niet’

Het boeit Rachel Hazes helemaal geen biet dat haar programma Hazes is de Basis zo ontzettend slecht scoort op SBS 6. Kijkcijfers? Daar kijkt ze niet naar. “Dat maakt me überhaupt niet uit.”

Rachel Hazes © NPO

Rachel Hazes heeft alweer iemand zo gek gekregen om haar zendtijd te geven. Nu komt ze elke zaterdagavond uit haar rookhok voor de tv-show Hazes is de Basis, waarin een hele rits BN’ers allemaal liedjes van André Hazes zingt. Is er animo voor? Nee, er kijkt echt geen hond naar. Vorige week bleef de score hangen op 332 duizend kijkers.

‘Maakt me niet uit’

Werkelijk álle tv-makers zitten ’s ochtends de website van KijkOnderzoek te refreshen om te weten wat hun programma de avond ervoor gescoord heeft. Als ze plotseling roepen dat ze daar helemaal niets om geven, dan weet je al hoe laat het is: dan kijkt er geen hond naar hun programma. Nu haalt Rachel Hazes dit bekende trucje uit.

Gevraagd of ze de kijkcijfers opzoekt, zegt Rachel in de Weekend: “Nee, helemaal niet. Ik weet wel dat meteen na de eerste uitzending mijn Instagram en WhatsApp ontploften en hieruit bleek dat veel mensen enthousiast en blij waren. En ik wist gewoon zélf dat we een heel mooi programma hebben gemaakt, dus het maakte me überhaupt niet uit wat het zou scoren, nee.”

Trots

Rachel is hartstikke trots op haar kijkcijferflop. “Ik denk dat we met z’n allen heel trots mogen zijn. We hebben een vijfdelige reeks gemaakt en ik kan oprecht zeggen dat we met z’n allen een heel mooi programma hebben gemaakt.”

“We hebben er echt zoveel liefde ingestopt, met alle artiesten, de band en de mensen achter de schermen. Dus ik ben gewoon heel trots.”

‘Ander vak kiezen’

Story-baas Guido den Aantrekker, boezemvriend van Rachel, riep vorig jaar nog dat presentatoren die beweren dat lage kijkcijfers hen niet boeien, een ander vak moeten kiezen.

Guido toen: “‘Presentatoren’ die niet balen van lage kijkcijfers moeten een ander vak kiezen – je wordt juist riant betaald om kijkers te trekken; tv is geen gefinancierde hobby. (…) Het is je fokking duty om hoge kijkcijfers te scoren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om een meet & greet met Rachel Hazes te hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen