‘Ali B’s comeback komt véél te vroeg, hij moet nog even wachten’

De terugkeer van Ali B op het sociale medium Instagram komt echt veel te vroeg, vindt BN’er-kenner Farja Farvardin (FawryNotSawry). “Het is nog vers, weet je wel, bij iedereen.”

Ali B en Farja Farvardin © Instagram, YouTube

Er is waarschijnlijk geen enkele BN’er die zó massaal wordt uitgekotst als Ali B. Hij is in de Tim Hofman-documentaire over het misbruikschandaal rond The Voice neergezet als een roofdier dat op slinkse wijze binnen weet te dringen in de privésfeer van jonge vrouwen om hen vervolgens te misbruiken. Er liggen twee aangiftes van verkrachting tegen hem.

Ali B is terug

Na een complete mediastilte van anderhalve maand, heeft Ali B het instagrammen deze week weer opgepakt. We zien Ali lachend door Dubai lopen, vrienden bezoeken in Istanbul, bidden in de moskee en ontspannen in de spa. Gisteren bracht hij nog het nieuwe liedje van het 13-jarige winnaresje van de laatste Voice Kids-serie onder de aandacht.

Veel mensen walgen ervan. Die vinden dat Ali achter de tralies hoort of op z’n minst op het politiebureau hoort te zitten voor een stevig verhoor. En die vinden het krom dat de rapper lachend van het leven geniet in Dubai.

Te vroeg

BN’er-kenner Farja Farvardin, ook bekend als FawryNotSawry, vindt het veel te vroeg voor Ali’s comeback op Instagram. “We weten natuurlijk allemaal wat er met Ali B is gebeurd. Hij had even een mediastilte. Hij was ook heel stil op Instagram en verloor duizenden volgers. Maar hij is weer terug. Althans, hij post af en toe wat stories op zijn Insta.”

Farja houdt het nauwlettend in de gaten. “Hij had laatst een paar stories over Oekraïne op Instagram gedeeld, hij was naar Istanbul gegaan en toen ging hij weer terug naar Dubai. Ik denk dat Ali denkt: er zijn nu zóveel mensen gecanceld, laat ik heel sneaky door wat goededoelen-dingen te delen weer terug op Instagram te komen.”

‘Te vers’

Het is voor Farja onduidelijk wat Ali van plan is. “Misschien denkt hij nog een comeback te kunnen maken. Ik denk persoonlijk dat het véél te vroeg is. En gaat hij überhaupt ooit van het stigma afkomen wat er op hem is geplakt? Ik weet het niet.”

Co-presentator René Watzema: “Dat ligt een beetje aan de rechter. Volgens mij loopt die zaak nog steeds.”

Farja: “Ik denk alleen: Ali, is het slim om nu al… Het is nog vers, weet je wel, bij iedereen.”

‘Opdonderen!’

René: “Weet je wat ik bijzonder vind? Dat zijn vrouw nog steeds niet bij hem weg is. Ik vind het ongelooflijk knullig. Opdonderen! Ze wonen in een huis en slapen in een bed.”

Farja: “Ze zijn alleen zakelijk getrouwd. Ik denk niet dat zij seksueel contact hebben.”

René: “Nee, dat doet hij wel met anderen, onze Ali.”

Farja: “Ik vind het te vroeg. Ik denk: Ali, laat nog even niks van je horen, want iedereen weet nog heel goed wat er is gebeurd tijdens The Voice, dus áls je iets naar buiten wil brengen, wacht dan eerst tot de rechtszaak.”

RoddelLoog

Farja en René doen hun uitspraken in de nieuwste aflevering van de RoddelLoog:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ali B's comeback te vroeg komt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen