Samantha Steenwijk over kritiek op overkill: ‘Neem ik niet serieus’

Samantha Steenwijk neemt de kritiek op haar veelvuldige tv-optredens niet serieus. Ze herkent zich niet in het beeld dat ze te vaak in de media zou verschijnen. “En er zit een knop op je tv!”

Samantha Steenwijk © RTL

Regelmatig krijgt Samantha Steenwijk de kritiek dat ze moet waken voor een overkill. Ze schijnt zangeres te zijn, maar zingend zien we haar nauwelijks op tv. Wel zien we haar volop in BN’er-quizjes en achter jurytafels. En daar mag ze volgens critici wel een beetje mee doseren.

Samantha boos

Samantha reageert altijd enorm gepikeerd op die kritiek. De reden? Ze heeft van die typische BN’er-tenen: lang, heel lang. “De laatste tijd wordt over jou geschreven dat er sprake is van overkill je zou te veel op tv zijn. Wat vind je daarvan?”, vraagt de Weekend haar deze week.

Daarop zegt ze geïrriteerd: “Dat mag, het maakt mij niet uit. Weet je, die mensen zullen toch nooit mijn fan zijn, want die zouden het nooit een overkill noemen. Gelukkig hebben we heel veel knoppen op de afstandsbediening, dus je kunt zo een andere zender opzetten.”

‘Ik hou van tv’

Voorlopig blijft Samantha lekker volop de schijnwerpers opzoeken. “Er komen veel dingen aan. Ik mag er alleen weinig over zeggen. Het is zowel zang als tv en ik hou heel erg van televisie maken. Ik vind het fijn om daar lekker mee bezig te zijn en daar beter in te worden.”

Misschien ook nog een eigen soap erbij? “Nee, een eigen realityshow zie ik niet zo snel gebeuren. Dat is toch wel een grote inbreuk op je privacy. Mijn leven staat al deels in de schijnwerpers. Ik vind het wel fijn om dat deels een beetje privé te houden.”

Niet serieus

Geen tv-soap over Samantha dus, voor zover dat al interessant zou zijn. Dat is goed nieuws voor al die mensen die haar iets te vaak op televisie zien.

Heeft ze nog een boodschap voor die mensen? “Je hoort mensen ook zeggen: ‘Wat triest voor alle mensen die nu geen werk hebben’. Dan heb ik gelukkig wél werk op televisie waar ik mee verdien, maar dan zou het weer te veel zijn. Die mensen neem ik niet eens serieus.”

Lees alles

Lees alles over de Samantha Steenwijk-overkill:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Samantha Steenwijk altijd heel erg gepikeerd reageert op kritiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen