Rachel Hazes jaagt SBS 6-kijker weg: ‘Ze vernachelt het helemaal!’

Rachel Hazes begón haar nieuwe programma Hazes is de Basis al slecht, maar de tweede aflevering trok gisteren nóg minder kijkers. “Het is ook echt totaal niet origineel. Een slap geheel!”

Rachel Hazes, André Hazes en Jeroen van der Boom © William Rutten

Er zijn weinig BN’ers die zóveel ergernis opwekken bij de mensen als Rachel Hazes. Het stoort veel mensen hoe druk ze elke dag is om de nalatenschap van André Hazes tot de állerlaatste druppel uit te wringen. Nu zit ze weer pontificaal in een muziekprogramma op SBS 6: Hazes is de Basis. Het probleem? De kijker pruimt het niet.

‘Stop hiermee, Rachel!’

Hazes is de Basis, waarin bekende artiesten liedjes van Hazes zingen, begon vorige week al teleurstellend met 487 duizend kijkers (8% marktaandeel), maar gisteren waren dat er nog maar 332 duizend (5%). Daarmee noteert het programma van Rachel een kijkcijferdaling van ruim dertig procent, een behoorlijke aderlating voor SBS 6.

Het verbaast formatbedenker Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière begon als een van de eerste vier creatives voor John de Mol, helemaal niets. “Ik begreep dat dit programma een idee was van Rachel en ik raad haar aan om geen formats meer te bedenken”, sneert hij in zijn podcast Content Wars.

Niet origineel

Kirsten Jan vindt de show totaal niet origineel. “Los van het feit dat Hazes natuurlijk ontzettend uitgehold is inmiddels – je denkt echt: wat móet je nog met Hazes? – is dit format ook iets waarvan je denkt: hoe origineel? Zangers die een nummer zingen van Hazes… Het enige leuke erin vind ik de anekdotes over Hazes.”

Die anekdotes worden alleen wel verteld door de verkeerde persoon, vindt hij. “Door Raggel, wat dan weer jammer is, dus ja… Ik vind het een beetje een slap geheel en ik vind het ook totaal niet origineel om weer in een bar Hazes-nummers te gaan zingen.”

Op locatie

Misschien had SBS 6 dit programma beter op locatie kunnen maken, aldus Kirsten Jan. “Plekken die leuk zijn en iets betekend hadden voor Hazes, bijvoorbeeld in z’n oude huis in Vinkeveen of in de bar in De Pijp, waar hij geboren is, in plaats van dat we weer in een studio gaan zitten.”

Hij vindt het een gemiste kans. “Het is jammer, het had wat origineler gekund dan dit. Het is niet een verschrikkelijk programma en als je fan bent van Hazes vind je het echt wel leuk, maar het is grote halen snel thuis en té makkelijk eigenlijk.”

Vernacheld

Jelle Maasbach, de presentator van de podcast, ergert zich vooral aan de rol van Rachel. “Zijn weduwe verdient nog steeds heel veel geld aan hem. Alles wat met hem te maken heeft vent ze uit, maar goed.”

“Het is ook zo zonde, want zijn muziek is geniaal, maar het is helemaal vernacheld door ál die programma’s die ze er maar uit probeert te halen en die meezingavonden en concerten. Ik denk dat alleen Roggel, oh sorry Raggel, er blij mee is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de Hazes-nalatenschap wordt overschaduwd door de mediabeluste Rachel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen