Beau van Erven Dorens krijgt veeg uit de pan om kritiek op Molletjes

Beau van Erven Dorens krijgt een veeg uit de pan van Evert Santegoeds, omdat hij zo kritisch is over de rol van de miljardairsfamilie De Mol in het misbruikschandaal rond The Voice of Holland.

Linda de Mol, Evert Santegoeds, Beau van Erven Dorens © RTL, William Rutten

Als een van de slachtoffers van de vieze casting director Job Gosschalk, is Beau van Erven Dorens extra begaan met het lot van de meisjes die te grazen zijn genomen door de roofdieren die jarenlang voor The Voice of Holland hebben gewerkt. Hij is kritisch over de rol die John en Linda de Mol spelen in dit schandaal.

Linda woest op Beau

Beau meent dat John slachtoffers had kunnen voorkomen en vindt dat Linda iets had moeten doen met haar kennis over Ali B’s wangedrag. Daar is Linda behoorlijk pissig over. De twee hebben jarenlang samengewerkt, maar de liefde is al een tijdje over tussen de twee tv-sterren. Nu stelt Linda dat Beau een ‘sensatiezoekende opiniemaker‘ is geworden.

Privé-baas Evert Santegoeds, die voor de zender van John werkt, vindt het vervelend voor Linda. “De frustratie zit hoog en daar kan ik me iets bij voorstellen”, zegt hij in een Telegraaf-video.

‘Buiten haar schuld’

Evert wijst op het diepe dal waar Linda nu in zit. “Als je de tv-koningin bent van Nederland en je denkt op maandag een nieuwe serie Ik Hou Van Holland op te gaan nemen en dat moet je afzeggen, en je staat al jaren op de cover van je eigen blad en dat is ook afgelopen…”

Hij vervolgt: “Weliswaar allemaal eigen keuzes, maar het geeft ongeveer de positie aan waarin Linda terechtgekomen is door iets wat eigenlijk buiten haar schuld gebeurde. Dat blijf ik maar benadrukken. Zij heeft niets fout gedaan, het was Jeroen Rietbergen die dit heeft aangericht binnen de familie De Mol. Daar wordt zij wel heel zwaar op afgerekend.”

Kritiek op Beau

Linda wordt flink onder vuur genomen. “Ook door een paar showbizzcollega’s die ze zelfs tot haar vriendenkring gerekend moet hebben, in het geval van Beau. Ik vind zijn actie op dit moment wel opvallend. Hij keert zich erg tegen de familie De Mol. Niet alleen tegen Linda, maar ook tegen John en dat is toch zijn eigen broodheer geweest.”

Beau reageert volgens Evert veel te primair. “Ik zou zeggen: wacht even af wat er allemaal nog gaat komen en wat er aan bewijs op tafel komt.”

Niet sympathiek

Overigens is Evert wél kritisch over Linda’s haatbrief. “John heeft expres geen commentaar gegeven op een van z’n eigen zenders en dat had Linda misschien ook niet moeten doen. Op je eigen kanaal een statement droppen is niet waar je zo’n kwestie mee de kop indrukt en ook geen actie waar je heel veel sympathie mee oproept.”

Voormalig NPO 1-baas Ton F. van Dijk vindt de uitspraken van Evert over Beau heel typerend, twittert hij. “Wanneer Beau kritische vragen stelt over de familie De Mol ‘keert’ hij zich ’tegen’ hen. Merkwaardig frame dat bevestigt wat we al weten: de meeste mensen blijven graag vrienden met de familie.”

Tweet

De tweet van Ton:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen