Beau van Erven Dorens bevestigt: ‘Al twee jaar ruzie met Linda de Mol’

Beau van Erven Dorens heeft Linda de Mol al ruim twee jaar niet gesproken vanwege hun ruzie over de spelshow Weet Ik Veel. “Ik vind het jammer dat daar dan ruzie over is ontstaan”, zegt hij.

Linda de Mol en Beau van Erven Dorens © RTL

Linda de Mol stapte in 2019 over van RTL 4 naar SBS 6, maar mocht de door haar bedachte formats Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet meenemen. Die shows werden overgenomen door respectievelijk Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens. De hoogste vorm van verraad, vond Linda dat. Ze heeft het beide presentatoren erg kwalijk genomen.

Ruzie Beau en Linda

Met Chantal kon Linda sowieso al niet door één deur, maar het conflict met Beau kwam onverwachts: ze zijn jarenlang dik bevriend geweest met elkaar. Ze hebben in het verleden samen de talkshow ‘Linda & Beau op Zondag’ gepresenteerd en ze werkten jarenlang samen in Ik Hou Van Holland. Maar die goede herinneringen heeft Linda keihard gewist.

Eind 2019, een paar dagen nadat bekend werd dat Beau haar show zou gaan overnemen, reageerde Linda zwaar teleurgesteld: “Het doet best wel pijn. Helemaal omdat ik het ook niet echt ehh… Ik hoorde dat via een appje van Beau en dan heb je toch zoiets van: ja, mmmm. Het is niet fijn, maar ik kan er niks aan doen.”

‘Alles is voor Bassie’

Beau vond Linda een enorme zeikerd en liet dat ook blijken in de talkshow van Eva Jinek. “Jezus, zij heeft zo veel programma’s gemaakt. Op een gegeven moment heeft iedereen een programma van Linda overgenomen. (…) Je moet niet rekening houden met de familie De Mol en alles is voor Bassie.”

In de krant degradeerde hij Linda van goede vriendin tot ‘een aardige vrouw’. “Het is een aardige vrouw die ik hoog heb zitten en met wie ik fijn samengewerkt heb. Maar ik doe gewoon waar ik zin in heb. Zij vat dat blijkbaar persoonlijk op, maar zij schrijft ons niet de wet voor. Het niet zo dat wij als een soort horigen moeten doen wat de familie De Mol vindt.”

Al twee jaar ruzie

Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en hebben we Beau en Linda nooit meer samen op televisie gezien. Hoe gaat het nu tussen de twee? Beau gisteren in RTL Boulevard: “Ik heb Linda dus nooit meer gesproken over Weet Ik Veel nadat ik het over heb genomen, dus dat zegt wel dat het niet lekker zit.”

“Maar van mijn kant: ik ben gewoon presentator en ik maak dat programma. Dat is mijn werk en ik zie dat gewoon heel simpel. Ik zie het misschien veel simpeler dan het is, maar ik vind het jammer dat daar dan ruzie over is ontstaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen