Beau van Erven Dorens vindt dat Linda de Mol iets had moeten doen

Beau van Erven Dorens vindt dat Linda de Mol iets had moeten doen met de informatie die ze anderhalf jaar geleden binnenkreeg over Ali B. “Maar dat is dus blijkbaar niet gebeurd.”

Beau van Erven Dorens en Angela de Jong © RTL

Er is felle kritiek op Linda de Mol omdat ze stiekem al anderhalf jaar wist van het vermeende seksuele wangedrag van Ali B, maar daar al die tijd over gezwegen heeft, zelfs tegen haar broer John de Mol. Ze deed dat naar eigen zeggen om de identiteit van de slachtoffers te beschermen, maar Angela de Jong vindt dat geen sterk argument.

‘Ali is fout nieuws!’

Linda had John op de hoogte kunnen brengen én de meisjes anoniem kunnen houden, zegt Angela aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. “Er is een verschil tussen de directeur van Talpa en je broer, die je ook voor allerlei onheil wil behoeden en nog steeds met Ali samenwerkt in bijvoorbeeld We Want More.”

Wat zou Angela hebben gedaan? “Dan zou ik zeggen dat je aan je eigen keukentafel wel kunt zeggen van: ‘Weet je, ik kan je nu niet zeggen wat er precies aan de hand is, maar je vertrouwt mij: Ali B is fout nieuws. Ik heb verhalen over hem gehoord en zeg twee dingen: loos hem of hou hem héél goed in de gaten.’”

Beau kritisch

Beau had aan de bel getrokken bij Ali, zegt hij. “Als je mij zou vragen en ik krijg zo’n melding binnen… Dat is niet zomaar wat. Ik zou dan zeggen: ‘Jeetje miena, jongens, we moeten echt even gaan praten met die gast, want die zit daar bij ons in die programma’s en misschien dat hij nog wel meer van dit soort vermeende dingen heeft gedaan. We moeten even met hem om de tafel.’ Maar dat is dus blijkbaar niet gebeurd.”

“Wat gek is, want die familie is wel heel hecht”, aldus Angela.

Onder druk

Het is volgens Beau ook vreemd dat Linda haar voorkennis over Ali pas gisteren heeft bekend, onder druk van de Volkskrant. “Je had dat natuurlijk ook vorige week kunnen publiceren, hè? Dan was het heel anders geweest. Nu voelden zij zich onder druk van de Volkskrant gedwongen om er wat over te zeggen.”

Angela: “Nu wekken ze toch de indruk dat ze hebben gewacht van: wat is er bekend in die uitzending? Wat kunnen we nog onder de pet houden? En wat brengt nu die andere partij?”

De Mol-clan

Dolf Jansen vindt dat het zaakje stinkt. “Zou je kunnen zeggen dat het volstrekt duidelijk is dat binnen de De Mol-clan alles bekend was? Linda, haar broer is de baas van het hele spul, haar man is de bandleider. Zou je kunnen concluderen dat binnen die clan alles al hoelang bekend was en dat ze er niks mee gedaan hebben?”

Angela: “Ik was eigenlijk wel geschokt. Dit was een draai die ik niet had verwacht in het hele dossier. Dat er meer aangiftes komen verwacht je wel, maar dat dit bij de LINDA.-redactie al bekend was, vond ik wel heel opmerkelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is volgens u het meest integer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen