Johan Derksen: ‘Geen seksueel grensoverschrijdend gedrag bij VI’

Johan Derksen stelt dat er achter de schermen van zijn VI-programma’s nog nooit sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Er is hier nog nooit één incident geweest.”

Catherine Keyl en Johan Derksen © SBS 6

Het is volgens Johan Derksen goed dat er zo’n enorme rel is ontstaan rondom het misbruik bij The Voice of Holland. “Want ik zie nu weer een stuk in de Volkskrant dat er een oncoloog in Breda uit gegooid is vanwege ongewenste intimiteiten. De mensen durven, ze gaan nu makkelijker over die drempel”, zei hij gisteren in VI Vandaag.

Mannencode

Johan denkt dat er sprake is van een cultuuromslag. “Er is een soort mannencode dat je elkaar niet zo snel verraadt. Misschien moeten we daar wel van af. Moeten we wat meer NSB’er worden.”

Zijn tafelgast Catherine Keyl: “Als je dit zo hoort zijn er dus heel veel mannen die dat doen, maar kennen jullie nou ook die mannen? Of doen jullie het zelf? Dat is misschien ook wel een goede vraag.”

Geen incident bij VI

Nee, zegt Johan. “Nou, bij dit programma – en ik zit hier 24 jaar – is nog nooit één incident geweest.”

Collega Wilfred Genee: “Nou werken hier ook niet heel veel vrouwen, moet ik erbij zeggen.”

Johan: “Nee, maar die vrouwen zijn onze jongere zusjes.”

Wilfred: “Stagiaires vaak ook.”

Door het lint

VI heeft niets te verbergen, aldus Johan. “Ja, laat de meisjes maar praten. Als er één door het lint gegaan is, mogen ze het zeggen.”

Wilfred: “Iedereen nu even naar voren laten komen?”

Johan: “Nee, doe maar niet. Laten we dat na de uitzending doen.”

Andere situatie

Wilfred ziet grensoverschrijdend gedrag niet snel gebeuren bij zijn programma. “Ik denk, Catherine, dat het bij zo’n talentenjacht gaat om meisjes die iets willen bereiken in het leven. Die hebben ambitie. Hier komen over het algemeen alleen maar mannen op leeftijd en die hebben niet de ambitie om nog iets te bereiken in het leven.”

Een voetbalprogramma heeft een heel andere sfeer, aldus Wilfred. “Hier komen ze gewoon lekker slap ouwehoeren. Dat is een andere situatie. In het entertainmentwereldje zal toch iets meer de Gooise matras heersen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen