Luuk Ikink: ‘Albert Verlinde praat bullshit over Humberto Tan’

Luuk Ikink stelt dat de beweringen van Albert Verlinde over zijn oud-collega Humberto Tan volkomen ‘bullshit’ zijn. “Het lijkt volledig uit de lucht gegrepen”, aldus de presentator van RTL Boulevard.

Albert Verlinde, Luuk Ikink en Humberto Tan © SBS, RTL

Albert Verlinde heeft gisterenavond in Shownieuws vanuit het niets het gerucht gelanceerd dat Humberto Tan zich in de tijd van RTL Late Night schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij zou na de uitzendingen altijd appjes sturen aan vrouwelijke tafelgasten en daardoor zouden medewerkers zijn opgestapt.

Aangifte tegen Albert

Het is volgens Humberto volstrekte nonsens. Hij gaf Albert vandaag de kans om te reageren, maar de showkenner zwijgt in alle talen. Geestig, omdat Albert Giel laatst nog een laffe hond noemde omdat hij niet in de pers wilde reageren op de Shambala-rel. Nu heeft Humberto maar aangifte gedaan tegen Albert.

Inmiddels lijkt het erop dat Albert een poging heeft gedaan om een rookgordijn op te werpen om zijn broodheer John de Mol te beschermen. De mediamiljardair kan het immers wel gebruiken als de aandacht een beetje verlegd wordt naar RTL, nu zijn familie onder vuur ligt vanwege het misbruikschandaal rond The Voice.

Luuk steunt Humberto

Luuk, die jarenlang Humberto’s sidekick is geweest bij RTL Late Night, herkent niets in het verhaal van Albert. “Ik heb vandaag heel veel oud-collega’s gesproken van RTL Late Night en nie-mand herkent dit verhaal. Het lijkt volledig uit de lucht gegrepen”, zei hij vanavond in RTL Boulevard.

Oud-medewerkers van RTL Late Night begrijpen er volgens Luuk niets van. “Iedereen is een beetje flabbergasted, van: hoezo zegt hij dat? Waarom betrekt hij ineens de naam van Humberto bij die smerige Voice-praktijken?”

Bullshit

Presentatrice Vivienne van den Assem: “Jij dacht ook: ik weet van niets, maar ik ga even bellen?”

Luuk: “Ja, natuurlijk. Dat is een beetje het gekke ervan. Je weet dat het bullshit is, maar toch ga je even bellen om te checken van: ‘Hé, maar jij weet toch ook dat het bullshit is?’ Je gaat het toch even checken.”

Vivienne: “Rob, is het zo dat er al bronnen zijn die bevestigen wat Albert heeft gezegd?”

Rob Goossens: “Nee, het enige wat bevestigd wordt is dat Humberto Tan na afloop van uitzendingen appjes stuurt naar gasten. Dat doet hij naar iedereen, wat ook de geaardheid en het geslacht van die mensen is. Dat doet hij gewoon altijd en nu ook nog. Dat is natuurlijk geen bewijs dat hij meer van de gasten zou willen dan puur aan tafel aanschuiven.”

Aanvalsverklaring

Fatima Moreira de Melo: “Het lijkt nu ook een beetje alsof het in de context van The Voice wordt getrokken, terwijl dit – al zou het al zo zijn – een heel andere context is waarbij hij helemaal geen machtspositie heeft ten opzichte van de mensen waarnaar hij dit zou sturen.”

Aran: “Het staat er voor mijn gevoel ook helemaal los van, als dit al zo zou zijn.”

Rob: “Meteen na deze bizarre aanklacht volgde dat Albert zei dat er een RTL-breed onderzoek moet komen. Hij wil eigenlijk dat het onderzoek los komt te staan van The Voice en dat het over RTL gaat. Toen dacht ik: als je dit soort dingen roept, dan is het gewoon een aanvalsverklaring vanuit Talpa naar RTL.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen