Albert Verlinde flink onder vuur: ‘Hij is de bliksemafleider van Talpa’

De beschuldigingen van Albert Verlinde aan het adres van Humberto Tan zijn puur om de aandacht te verleggen, denken Wilson Boldewijn en Jordi Versteegden. “Hij is de bliksemafleider van Talpa.”

Albert Verlinde, Wilson Boldewijn en Jordi Versteegden © SBS, Telegraaf

Terwijl de miljardairsfamilie van John de Mol meer dan ooit onder vuur ligt vanwege het seksueel grensoverschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen en het geheimhouden daarvan, kwam Albert Verlinde gisteren in Shownieuws met een nieuwe showbizzrel op de proppen. Volgens hem heeft Humberto Tan zich ook schandalig gedragen.

Verbijstering over Albert

Waar momenteel alles erop wijst dat de familie De Mol en hun bedrijf Talpa van alles in een grote doofpot hebben gestopt, wijst Talpa-ster Albert met de beschuldigende vinger naar RTL. Die moet volgens hem een groot onderzoek instellen, omdat ze daar ‘als koningen door de gangen heen liepen, van: we kunnen alles maken!’

Verbijsterend, vinden Telegraaf-presentatoren Wilson Boldewijn en Jordi Versteegden het. Jordi zat met verbijstering naar Alberts uitspraken in Shownieuws te kijken. “Ik dacht echt: wat doe je nou? Ik denk ook precies dat dat het effect is dat Albert wilde veroorzaken”, zegt hij.

Bliksemafleider Talpa-clan

Jordi denkt dat dit een vriendendienst was voor John. “Ik zag het als een soort van bliksemafleider van alle aandacht die er momenteel is voor John de Mol en de Talpa-clan.”

Wilson: “Nu opeens moet het over een andere partij gaan.”

Jordi: “Ja, en specifiek dus over Humberto. Het is alles behalve chic dit.”

Wilson: “Als je dit soort beschuldigingen doet, moet je het wel onderbouwen met feitelijkheden.”

‘Albert is laf!’

Albert riep laatst dat hij Giel Beelen zo laf vindt omdat hij niet wilde reageren op de Shambala-rel, maar nu Albert zelf onder vuur ligt, geeft hij ook niet thuis. Jordi: “Ik probeer Albert al de hele dag te bellen en te sms’en. Ik heb hem de kans gegeven om te reageren vandaag, maar hij reageert niet.”

Hij vervolgt: “Dat vind ik opmerkelijk voor iemand die wekelijks in een showbizzprogramma zit en probeert om verhalen rond te breien. Dat hadden wij ook gewild. Ik vind het dan een beetje lafjes dat hij niet bereikbaar is om te duiden wat hij gisterenavond gezegd heeft.”

Missie geslaagd

Wilson merkt op dat Alberts missie in elk geval geslaagd is. “Wat wel zo is: als het een bewuste actie is geweest of een ingeving is geweest om de aandacht af te leiden, is het in zoverre geslaagd, want Humberto is meteen trending op Twitter.”

Gelukkig werkt RTL er niet aan mee, aldus Jordi. “Die zeggen: ‘We willen hier niet op reageren. We willen echt alle aandacht op het onderzoek richten.’ Zij vinden gewoon dat onderzoek belangrijk en het lijkt er dus op dat ze niet die bliksemafleider willen zijn.”

Vreemdgaan en #MeToo zijn ook wel echt andere dingen, benadrukt hij. “Hij noemt het inderdaad in één adem met de Dionne Stax-rel en dat vind ik een beetje raar, want het heeft niets met elkaar te maken. Daar was geen gezagsverhouding en geen machtsverhouding.”

Bagatelliseringsrol

Shownieuws ligt sowieso regelmatig onder vuur vanwege het verdedigen van bevriende collega’s en BN’ers. Wilson: “Sowieso leidt de rol die Shownieuws speelt tot kritiek. Dat was bij Marco Borsato ook al. Er wordt daar heel snel de bagatelliseringsrol aangenomen van: het valt allemaal wel mee. Je zit natuurlijk met die vervelende situatie dat John de Mol eigenaar is van de zender.”

Jordi: “Ja, het lijkt me heel lastig om momenteel aan de desk van Shownieuws te zitten. Wij weten niet hoe het daar achter de schermen gaat, maar misschien is er wel heel veel druk. Het is volgens mij wel heel belangrijk dat ze steeds in de uitzending blijven benadrukken wat hun positie is.”

Fragment

De video van De Telegraaf kunt u hier of onderstaand bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen