Ali B pocht met zijn rijkdom en krijgt kritiek: ‘Heel erg vervelend’

Rapper Ali B, een van de coaches in de RTL 4-hit The Voice of Holland, pocht op social media continu met zijn rijkdom. Hij vindt het echter vervelend als mensen hem daarop aanspreken.

Ali B © RTL

Het is sowieso al weerzinwekkend hoe sterk BN’ers de behoefte hebben om hun hele leven uit te venten op social media, maar types als Ali B en Jandino Asporaat hebben ook nog eens de ziekelijke drang om aan de hele wereld te laten zien hoeveel geld ze wel niet hebben. Dat doen ze door voortdurend foto’s van hun villa’s, auto’s en vakantiereizen te delen.

Patser-Bentley

Ali B vindt het ook heel prettig om dag in dag uit te laten zien hoe rijk is. Hij plaatst dan bijvoorbeeld een stoer bedoelde foto waarop hij poseert op de motorkap van zijn patser-Bentley. Het bewuste model, de Bentayga, is maar liefst 276.000 euro waard. Voor vrijwel iedereen in Ali’s achterban is het kopen van zo’n dure auto volstrekt onhaalbaar.

Sterker nog: voor de armlastige volgers van Ali B zal het vrij confronterend zijn om hun grote idool lachend op zijn patserbak te zien liggen, terwijl ze zelf aan het eind van de maand nauwelijks nog middelen hebben om hun boterham te kunnen beleggen.

Voedselbank

Eén van zijn Instagram-volgers laat aan Ali weten het niet zo smaakvol te vinden. “Tja, bewust laten zien hoe rijk je bent en met je kont op een Bentley te gaan zitten terwijl half Nederland naar de voedselbank gaat. Heel slim.”

De RTL-rapper deelt die reactie en schrijft erbij dat het hem raakt. “Dit bericht gaf me even een vervelend gevoel en zetten me aan het denken… Is dit echt zo? Toen bedacht ik me dat toen ik in armoede leefde ik juist heel blij kon zijn voor mensen, ook al hadden we heel weinig.”

Ali blijft posten

Zijn armlastige volgers moeten dus ook maar blij zijn voor Ali. “Ik blijf posten waar ik heel hard voor werk en check jij maar of jij blij voor mij wilt zijn.”

Ali krijgt hartjes en likes van types als Bas Smit, die de onderlaag stiekem ook keihard uitlacht terwijl hij vakantie viert op Marbella.

Patserpost

De pochende Ali:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B pocht continu met zijn rijkdom. Inspirerend of proletengedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen