Weldoener Bas Smit zegt dure strandbedjes af voor Afghanistan

Hartverscheurend: influencer Bas Smit heeft voor één dag zijn peperdure strandbedjes in Marbella laten schieten. Die besparing doneert hij volledig aan de slachtoffers van de val van Afghanistan.

Bas Smit © Instagram

Bas Smit en zijn vrouw Nicolette van Dam hebben wekenlang op luxueuze wijze vakantie gevierd in het mondain Marbella. Waar doen ze dat allemaal van? Nou, onder meer van het boekje dat ze hebben gemaakt voor het gewone gepeupel, over dat reizen in Nederland zo enorm fantastisch is.

Geen strandbedjes

Het was een bijzonder dure vakantie, want Bas en Nicolette hebben een kostbare lifestyle. Toch besloten ze gisteren om hun laatste vakantiedag sober door te brengen en met al die besparingen de slachtoffers van Afghanistan te spekken. Wat een hart van goud. Hiervoor geeft Johnny de Mol nog een staande ovatie.

Weldoener Bas: “Besloten dagje geen strand te pakken en dus 4 dure strandbedjes bespaard, geen uitgebreide lunch met fles rosé én geen taart… Deze heerlijke besparing besloten te doneren an de hartverscheurende situatie in Afghanistan.”

Doneren voor Afghanistan

Zijn volgers, die dus armetierig met het boekje van Bas en Nicolette door Nederland heen hobbelen, moeten volgens Bas ook gaan doneren. “Mocht je ook iets willen doen zijn er best wat mogelijkheden.”

Welke mogelijkheden zijn er? “Ik heb besloten te verdelen over Free a girl, Stichting vluchteling, Unicef en Because We Carry. Wellicht vergeet ik er een paar, maar laten we met elkaar wat doen als je iets kan missen.”

Felle kritiek

Bas lokt felle kritiek uit met zijn ‘altruïsme’. “Als wij naar het strand gaan, zitten we op een oude handdoek of kleedje. Nemen we eten en drinken mee van huis (geen alcohol want we hebben kids rondlopen) en toch hebben ook wij kunnen doneren voor Afghanistan. Wat een geprivilegieerde mensen zijn er toch…”, zegt Hannah.

“Wat een opoffering. Thoughts and prayers”, sneert Pien. Ellen: “Heftig. Hoop dat ie dit overleeft.” En Jeroen: “Even lekker binnensmonds kotsen, zo terug.”

Bas reageert

Bas reageert op de felle kritiek. Hij wijst erop dat zijn Afghanistan-post 358.000 keer is bekeken en dat bijna 3.500 mensen – nog geen 1 procent dus – geklikt hebben op de doneerlink. “Wellicht hoop daarvan ook direct donatie gedaan. Top!”

Hij deelt een privébericht van iemand die naar aanleiding van Bas’ post heeft gedoneerd. “Hoop dat ik iedereen die mijn post van gisteren, over de besparing die ik gedoneerd heb, zo misplaatst vond, net zo geïnspireerd heb om te doneren als deze vrouw. Hahaha je doet tegenwoordig niks meer goed.”

Tweet

De post van Bas met daaronder alle kritiek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Bas Smit een held omdat hij zijn dure strandbedjes afzegt voor Afghanistan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen