Op1 maant terminaal zieke Jan Rot op te schieten met zijn liedje

Erik Dijkstra heeft de terminaal zieke Jan Rot gisteren in zijn talkshow Op1 gemaand om vooral even op te schieten met het zingen van zijn liedje. “Want na ons zit een live-programma.”

Erik Dijkstra en Jan Rot © Op1

Jan Rot is ongeneeslijk ziek, maakte hij gisteren bekend op sociale media. Er werd in mei een tumor uit zijn maag en darmen gehaald, maar uit een nieuwe scan is gebleken dat herstel vanwege uitzaaiingen niet meer mogelijk is. De zanger schrijft dat hij zal blijven optreden tot hij ‘erbij neervalt’. Gisteren zat hij aan de talkshowtafel van Op1.

Botte bijl

Aan het eind van de uitzending stond Jan op het punt om een Nederlandstalige versie van de Danny Vera-hit Roller Coaster te zingen, toen presentator Erik Dijkstra er plotseling met de botte bijl in kwam.

Erik vindt het heel vervelend dat Jan nog maar een jaar te leven heeft, maar maande hem wel gewoon even op te schieten met zijn liedje. “Begin snel, Jan, want na ons zit een live-programma, dus we zitten strak op de tijd”, zei de presentator volstrekt gevoelloos.

Jan: “We doen hem kort.”

Boze reacties

Kijkers van Op1 vinden het schandalig. “Schandalig en ongepast van Erik Dijkstra, die laatste opmerking, of Rot even tempo wilde maken”, twittert kijker Nelly. En Pauline daarop: “Ja, vond ik ook een getuigenis van totale onverschilligheid! Die vent heeft voor mij afgedaan.”

“Prachtig optreden! Echter jammer van de opmerking van Erik Dijkstra dat hij het nummer ‘even snel’ moest doen vanwege de live-uitzending die zou volgen. Ongepast. Prioriteiten”, zegt een ander.

En Yvonne: “Die Erik Dijkstra is echt tenenkrommend. De volgorde van items ook. Er zitten hele, hele slechte mensen bij Op1. En die BNNVARA-mensen zijn de ergste.”

Ontzettend lomp

Ook prominenten uit de mediawereld keken met kromme tenen. Qmusic-muziekbaas Rob Ester: “Tegen een terminale zieke zeggen dat ie moet opschieten met het zingen van zijn liedje ‘want hierna zit een live-programma’ is zeg maar best wel ontzettend lomp.”

En mediastrateeg Evert Bronkhorst: “Niveau presentatoren Op1 is echt bedroevend slecht. Na vijf minuten weggezapt. Please verlos ons en geef ons Jeroen Pauw en Sven Kockelmann.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de opmerking van Erik Dijkstra ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen